Οσονούπω η κ. Μπακογιάννη θα ανακοινώσει και επισήμως το νέο της κόμμα. Η εκδήλωση την οποία προγραμματίζει για τις 21 Νοεμβρίου ήδη προετοιμάζεται πυρετωδώς και όλα δείχνουν να είναι έτοιμα για τον νέο πολιτικό φορέα.


Η υπόθεση αυτή ωστόσο δεν παύει να αποτελεί πρόκληση για την Νέα Δημοκρατία αφού από την Ρηγίλλης παρακολουθούν προσεχτικά  τόσο τις πρωτοβουλίες της πρώην Υπουργού Εξωτερικών, όσο και τις κινήσεις  πολλών κομματικών στελεχών.
Ένα από τα ζητήματα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι εάν στην εναρκτήρια ομιλία της κ. Μπακογιάννη, ως αρχηγού κόμματος, θα παραστεί ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που αποτελούν μέρος του πολιτικού της περιβάλλοντος για πολλά χρόνια τώρα. Φυσικά στις πρώτες θέσεις αναμένεται να βρεθούν ο κ. Μητσοτάκης αλλά και πολλά μέλη της οικογένειας.
Στο μεταξύ το επιτελείο της Ντόρας Μπακογιάννη φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα προβληματίζεται σχετικά με την κοινοβουλευτική τακτική την οποία προτίθεται να ακολουθήσει  η νέα πολιτική αρχηγός.  «Για να μπορέσει να έχει τύχη το εγχείρημα πρέπει να υπάρξει και κοινοβουλευτική ομάδα ώστε η Ντόρα να μπορεί να μιλάει στην Βουλή ως αρχηγός κόμματος. Αυτό σίγουρα θα της προσδώσει και κύρος αλλά κυρίως την δυνατότητα να αναπτύξει με τον καλύτερο αλλά και θεσμικό τρόπο τις θέσεις της» επισημάνει στέλεχος του περιβάλλοντος της κ. Μπακογιάννη.
Αυτή όμως είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Από την άλλη  υπάρχουν στελέχη που επιμένουν ότι μια τέτοια χειρονομία εκ μέρους της πρώην Υπουργού θα δημιουργούσε σοβαρές παρενέργειες αφού θα ήταν εύκολο να κατηγορηθεί για αποστασία. Μια εκδοχή που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ακούει η κ. Μπακογιάννη.
Αυτό είναι κατά κύριο λόγο το μεγάλο δίλλημα  που έχει να αντιμετωπίσει πριν ακόμα ξεκινήσει την νέα της προσπάθεια. Καλά πληροφορημένες πηγές εξηγούν ότι η ίδια ακόμα δεν έχει λάβει οριστική απόφαση ένα δηλαδή θα επιτρέψει σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας-εκτός των διαγραφέντων-να την ακολουθήσουν. Μάλιστα κάποιοι φαίνεται να την πιέζουν να επιτρέψει μια τέτοια κίνηση γιατί έχουν σοβαρούς λόγους να τοποθετηθούν από την αρχή στον νέο κομματικό μηχανισμό.