Με την τρόικα να κουνάει το δάκτυλο στους Έλληνες πολίτες για τον τρόπο που θα αντιδρούν στις απαιτήσεις τους, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρίσκεται και πάλι στο μάτι του κυκλώνα από άλλους υπουργούς για τον τρόπο που χειρίστηκε την όλη υπόθεση. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το newpost, αρκετοί κορυφαίοι υπουργοί θέτουν “θέμα Παπακωνσταντίνου” και με διαρροές προς δημοσιογράφους του καταλογίζουν ευθύνες για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων με την τρόικα.

Ένας εξ αυτών, κορυφαίος υπουργός, έλεγε μεταξύ άλλων ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι βαθύς γνωστής της υπόθεσης, αγωνίζεται, μάχεται για την ελληνική οικονομία, ωστόσο όμως ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα της τρόικας που εμφανίστηκε πάνω και από την κυβέρνηση, είναι κάτι που ξεπερνά τις προσπάθειες του κ. Παπακωνσταντίνου και προκαλεί έντονες και σοβαρές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη η οποία έχει νευριάσει και με μας και με την τρόικα.

Πολλοί από τους υπουργούς της κυβέρνησης πιστεύουν ότι οι χειρισμοί δεν ήταν οι κατάλληλοι από την πλευρά του υπουργείου που γνώριζε για το ύψος των αποκρατικοποιήσεων που φτάνουν τα 50 δις ευρώ, αλλά έπρεπε να διαφυλάξει το ύφος της τρόικας που εμφανίστηκε σαν την ελληνική κυβέρνηση να δίνει εντολές για το πως θα κινηθούν οι πολίτες στις παράλογες απαιτήσεις τους.

Η καθυστέρηση που υπήρξε μέχρι την τελική έκβαση των ελέγχων, σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά, είχε να κάνει με το γεγονός πως η κυβέρνηση είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στο πως θα βρεθούν τα 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015 και αν θα είναι μέσα από πωλήσεις της ακίνητης περιουσίας ή μέσα από αξιοποιήσεις της, όπως τα ΣΔΙΤ, που γίνεται στην περίπτωση των αεροδρομίων. Η πρώτη περίπτωση της πώλησης ακινήτων, δεν είχε μέλλον γιατί αν κάποια χρόνια μετά η οποία κυβέρνηση θα ήθελε να πάρει πίσω αυτά που πουλάει σήμερα από την περιουσία της, δεν θα μπορούσε . Η περίπτωση των ΣΔΙΤ σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι αυτή που προκρίνεται τελικά για την αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού κράτους και μέχρι να βρεθεί η τελική λύση, υπήρξε καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Όλα τα υπόλοιπα που ακολούθησαν είναι γνωστά.