"Είναι εθνικό χρέος όλων μας, αυτή την περίοδο, να υπάρξει εθνική συνεννόηση σε μια σειρά συγκεκριμένα και σημαντικά ζητήματα, καθώς η προσπάθεια ανάταξης των δυνάμεων της χώρας υπερβαίνει τη θητεία μιας κυβέρνησης ", τόνισε στις σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι θέλει να υπάρχει μια εθνική συνεννόηση σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων, επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής και τις κάλεσε "να έρθουν να συζητήσουμε πάνω σε συγκεκριμένους στόχους».
"Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι, ναι μεν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο λήγουν το 2013, αλλά δεν λήγει η εθνική προσπάθεια ανάταξης των δυνάμεων της χώρας", σημείωσε ο κ. Πεταλωτής. Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι "είναι η στιγμή που η κάθε πολιτική δύναμη οφείλει να επιδείξει τον πατριωτισμό και τη συναίσθηση του εθνικού συμφέροντος και της ιστορικότητας των αποφάσεων που καλούμαστε να λάβουμε", υπογραμμίζοντας ότι "η ιστορία γράφεται από τους παρόντες, ποτέ από τους απόντες, τους ευθυνόφοβους και τους κρυμμένους".

Παράλληλα, τόνισε ότι "δεν υπάρχει κανένας λόγος εκλογών" και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αυτή κυκλοφορεί το σενάριο περί εκλογών «για να περιχαρακώσει τα στελέχη της, τους βουλευτές της και τον κόσμο της, γιατί ελλείψει οποιασδήποτε στοιχειώδους πολιτικής πρότασης θα πρέπει να εφεύρει κάποιο λόγο».