"Σωστή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σημαίνει σχέδιο που θα μπορεί να φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας", επισημαίνει η Δημοκρατική Συμμαχία.

Η πρόεδρος του Κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, η ΝΔ και η τρόικα συμφωνούν λίγο πολύ ότι εκποιώντας τη δημόσια περιουσία είτε σε 5, είτε σε 2 χρόνια, μπορούν να μαζευτούν 50 δισ. Ευρώ.

Η κ. Μπακογιάννη προσέθεσε ότι το βασικό πρόβλημα είναι οι δαπάνες του "σπάταλου κομματικού κράτους που βάζει ανυπέρβλητα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα".

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου που κατέθεσαν στη Βουλή η κ. Μπακογιάννη καθώς και οι βουλευτές που έχουν ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμμαχία Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Κώστας Κιλτίδης, Γιώργος Κοντογιάννης και Ελευθέριος Αυγενάκης.

Αναφορικά με τα όσα παρουσίασαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, ερωτούν οι βουλευτές τον αρμόδιο υπουργό, πόσο εφικτό θεωρεί να ολοκληρωθεί το εν λόγω πρόγραμμα εντός πέντε ετών, αν υπάρχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα περιγράφει τα προς πώληση ακίνητα.

Ερωτούν ακόμη, αν έχει μελετήσει η κυβέρνηση τις επιπτώσεις στις τιμές των προς πώληση ακινήτων την που θα δημιουργηθούν από τη μαζική τεχνητή άνοδο της προσφοράς ακινήτων στα 2-3 τελευταία χρόνια του εν λόγω προγράμματος.

Τέλος ερωτούν, αν έχουν μελετηθεί οι επιπτώσεις στους ισολογισμούς των τραπεζών, μεγάλο μέρος του ενεργητικού των οποίων στηρίζεται σε εξασφαλίσεις από ακίνητα, ενώ ζητείται κατάθεση στη Βουλή τυχόν τέτοιου υπηρεσιακού σχεδίου.