"Πολύ πιθανή" βλέπουν την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες στον ΛΑΟΣ και προς τούτο, όπως λένε επιτελείς του προέδρου Γ. Καρατζαφέρη, "το κόμμα προετοιμάζεται προκειμένου να μην αιφνιδιαστεί από ενδεχόμενες εξελίξεις".

Μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση, όμως, όπως εκτιμούν, πολύ δύσκολα θα φέρει στο προσκήνιο αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ θεωρείται πιο πιθανή την ανάγκη για κυβέρνηση συνεργασίας. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θεωρεί ότι οι εκλογές έρχονται όλο και πιο κοντά και εκτιμά ότι ότι η πρόωρη προσφυγή στην κάλπες "είναι μέγιστο κακό για την οικονομία", αλλά, όπως συμπληρώνει, "παράλληλα είναι και καλό γιατί θα αλλάξουν την μονοκρατορία του κ. Παπανδρέου, ο οποίος δεν δουλεύει προς την σωστή κατεύθυνση".

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει εκλογές "προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα" και τις χαρακτήρισε "μονόδρομο για τον κ. Παπανδρέου επειδή", όπως είπε, "βλέπει ότι δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος". Εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι οι διαφορές του με το ΠΑΣΟΚ δεν θα εμποδίσουν πιθανή μετεκλογική συνεργασία, ενώ δεν απέκλεισε και συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. «Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στην ιστορία των εθνών που εξαναγκάσθηκαν να συλλειτουργήσουν κόμματα με πολύ πιο διαφορετικές απόψεις απ΄αυτές των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», είπε.

Ο κ. Καρατζαφέρης, εξάλλου, επιτέθηκε στους εκπροσώπους της τρόικας και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «οι 'τροϊκανοί' βρίσκουν χώρο και τα κάνουν όλα αυτά», ενώ δήλωσε προσβεβλημένος από την "παράδοση της κυβέρνησης στους "τροϊκανούς"". Χαρακτήρισε ανεπιθύμητα πρόσωπα ("persona non grata") τους εκπροσώπους της τρόικας, και ζήτησε να τους αλλάξει η ΕΕ και "να μας φέρει ανθρώπους με περισσότερο πολιτικό πολιτισμό και ευγένεια προς την χώρα που τους φιλοξενεί".