Οι δηλώσεις των μελών των εκπροσώπων της τρόϊκα για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, προκάλεσαν νέες αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων κατά την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών Αττικής, Χρήστος Μαγκούφης άνοιξε πρώτος το κύκλο των επικρίσεων κατά της τρόϊκα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και όλων όσων στηλίτευσαν την απαράδεκτη συμπεριφορά των κομισάριων της τρόϊκας.Ως βουλευτής οφείλω να στείλω μήνυμα προς τους κομισάριους ότι το φιλότιμο του Έλληνα δεν χαρίζεται δεν υφαρπάζεται και δεν δέχεται εντολές.

 Αντί να προκαλούν με υποτακτικές διαθέσεις γιατί δεν μηδενίζεται το χρέος ας προσγειωθούν στη σύνεση. Η Γερμανία ας καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις δια να δικαιούται να ομιλεί. Αρκετά με την απρέπεια στη μάνα του πολιτισμού», συμπλήρωσε ο Χρήστος Μαγκούφης.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος επιτέθηκε στη κυβέρνηση κατηγορώντας την «για φτηνά επικοινωνιακά τερτίπια και ψεύτικα δάκρυα, δημιουργία εντυπώσεων, που υποτιμούν την νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

 «Παρακολουθήσαμε μια φαρσοκωμωδία. Η καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης δεν εξαπατά κανένα ότι ήταν και συμφωνημένα και συνεννοημένα. Μπορεί να καταδίκασε την συμπεριφορά της τρόϊκας όχι όμως και την ουσία των δηλώσεων της γιατί η πρόθεση της για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ήταν δεδομένη»,ανέφερε ο κ Παπαδόπουλος.

Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης επιτέθηκε και στα δύο μεγάλα κόμματα υποστηρίζοντας ότι ο ελληνικός λαός κατάλαβε τι έγινε ακριβώς καθώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφωνούν με την τρόϊκα και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ.

 Ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για φτηνό έργο των δύο κομμάτων που υποστηρίζουν την ίδια πολιτική. «Η τρόϊκα ανακοίνωσε με ωμό τρόπο "πωλείται όπως είναι επιπλωμένο", η κινητή και ακίνητη περιουσία της χώρας, και αφού ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες στήθηκε με αποκριάτικη αμφίεση, η μεταμεσονύκτια αντίδραση του ΠΑΣΟΚ», τόνισε και πρόσθεσε: «Το ίδιο τζούφια είναι και η πολιτική της ΝΔ. Ίδιες είναι οι προτάσεις τους. Ο κ. Σαμαράς μιλά για 50 δισ. σε δύο χρόνια, ενώ ΠΑΣΟΚ και τρόϊκα λένε για 50 δισ. σε 4 χρόνια».