Σε σαράντα ημέρες από τώρα θα γνωρίζουμε τις πραγματικές προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου για το θέμα των πρόωρων εκλογών καθώς είναι κοινό μυστικό πως περιμένει τις αποφάσεις των 27 για να κρίνει τι συμφέρει περισσότερο τον ίδιο και αν θα ανοίξει τις κάλπες ή όχι.

Σε περίπτωση που η υπάρξει ευνοϊκή απόφαση για τη χώρα και βρεθεί συνολική λύση για την αντιμετώπιση του χρέους από τους ξένους τότε οι πόρτες των εκλογών είναι διάπλατες ανοιχτές,  έλεγαν καλά ενημερωμένες πηγές που βρίσκονται δίπλα στον πρωθυπουργό.

Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου παραδέχονται ότι οι εισηγήσεις που έχουν κάνει μερικοί από τους υπουργούς είναι υπέρ των εκλογών μέχρι την άνοιξη ενώ υπάρχουν και εκείνοι που τάσσονται κατά.

Το κλίμα αυτό έχει προκαλέσει δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί βλέπει ότι οι στόχοι που θέτουν οι ελεγκτές μας δεν είναι υλοποιήσιμοι αφού το κράτος δεν λειτουργεί στους ρυθμούς που θα έπρεπε και οι υπουργοί με το μόνο που ασχολούνται είναι με τα σενάρια των εκλογών.

Παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης, το θέμα απασχολεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό που δεν έχει αποφασίσει ακόμη λόγω των δυσχεριών που υπάρχουν κρατώντας τις μηχανές στο ρελαντί για το τι θα κάνει. Σίγουρα απασχολεί και το ίδιο το πολιτικό μέλλον του κόμματος του αλλά και του ίδιου γιατί από την απόφαση που θα λάβει κρίνεται και το τι θα γίνει με εκείνον. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρόωρες εκλογές δεν έχουν αποκλειστεί εντελώς γιατί σύμφωνα με τις εισηγήσεις που τάσσονται υπέρ αυτών, εκτιμούν ότι οι εκλογές κερδίζονται αν υπάρξει θετική κατάληξη για τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου.

Πάνω εκεί πατά και ο κ. Παπανδρέου που πιστεύει ότι ο Σαμαράς δεν έχει ακόμη βρει βηματισμό, δεν έχει εναλλακτική λύση, είναι πολύ κοντινό το διάστημα από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Και γι' αυτό, οι περισσότερες πιθανότητες είναι να τις κερδίσει όχι με τα ποσοστά που γνωρίζαμε αλλά με μικρότερη διάφορα κερδίζοντας έτσι χρόνο για αλλά πέντε χρόνια.

Το σενάριο αυτό μάλλον είναι από εκείνα που κερδίζουν έδαφος αλλά οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στον κ. Παπανδρέου και μόνο.