Σε απολογία καλούν τον Γ. Παπακωνσταντίνου βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου να συνέλθει άμεσα το ΚΤΕ Οικονομικών και εκεί, ο υπουργός οικονομικών να ενημερώσει για το σχέδιο- μαμούθ που προβλέπει αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ.

Η κίνηση αποδίδεται σε πρωτοβουλία του Παντελή Οικονόμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη υπογράψει περίπου δέκα βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι  Τόνια Αντωνίου, Μιχάλης Κατρίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και  Γιάννης Αμοιρίδης.
Πολλοί από αυτούς, διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν στη Βουλή καμιά σχετική πρόταση, αν δεν έχει προηγηθεί διεξοδική ενημέρωση και διάλογος, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 7 δισ. που προβλέπει το μνημόνιο να  φτάνει ξαφνικά και χωρίς συζήτηση στα 50 δισ.
Το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαιτέρως τεταμένο και η χθεσινή παρουσία του Πρωθυπουργού στα γραφεία της οδού Ιπποκράτους δεν διασκέδασε τις εντυπώσεις. Ταυτοχρόνως, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν δείχνουν να πτοούνται και από το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αν και γνωρίζουν ότι υπάρχουν σχετικές προτάσεις υπουργών και σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.