Δ.Δρούτσας: Αναμένουμε αντικειμενική έκθεση του ΟΗΕ


Η έκθεση του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, η οποία θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας στο τέλος του μηνός πρέπει να είναι αντικειμενική, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Δημήτρης Δρούτσας.

Μετά τις συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του, Μάρκο Κυπριανού, ο κ. Δρούτσας, αναφερόμενος στην προσεχή συνάντησή του με τον γγ του ΟΗΕ, εξέφρασε εμπιστοσύνη και ευχαριστίες προς τον Μπαν Κι Μουν, αλλά συγχρόνως -σχετικά με την επικείμενη έκθεση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό- τόνισε ότι "πρέπει να μένουμε στα γεγονότα, αφού δεν χωρούν ούτε απλοποιήσεις, ούτε ωραιοποιήσεις και όλοι πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι η βάση των συνομιλιών".

Ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά και ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας έχουν επιδείξει πολύ εποικοδομητική στάση στις συνομιλίες, αλλά δυστυχώς το πνεύμα αυτό δεν διακρίνεται και στον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου. Η λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο κ. Δρούτσας, "είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, καθώς και πρόκριμα για πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων".

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο