Την ενόχληση του για τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, o oποίος υπογράμμισε ότι "ο ρόλος των εκπροσώπων της τρόικας είναι τεχνοκρατικός".

Οκ.Πετσάλνικος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ 99,5", σημείωσε ότι "δεν είναι μόνο για το θέμα των 50 δισ. για το οποίο μίλησαν και για την αναγκαιότητα να πουληθούν εκτάσεις, δημόσια περιουσία, αλλά έκαναν κι άλλες πολιτικού είδους τοποθετήσεις, εκφράζοντας άποψη σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά των συνδικάτων των εργαζομένων, ή ακόμη και των πολιτικών κομμάτων στη χώρα μας".

"Οι εκπρόσωποι της τρόικας, λοιπόν, έχουν ως μοναδικό ρόλο, κατά διαστήματα να παρακολουθούν την εξέλιξη, την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας. Mέχρι εκεί όμως. Εάν θα ήθελαν να κάνουν μια δήλωση θα έπρεπε να περιορίζονται αυστηρά στο τι διαπιστώνουν, ως προς την εξέλιξη αυτής της συμφωνίας και τίποτα περισσότερο. Εδώ προβαίνουν σε πολιτικές κρίσεις. Ακόμη και σε προσωπικές απόψεις".

Τόνισε πως ήταν σωστή η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την τρόικα και σημείωσε:

"Δεν είναι θέμα μόνο φιλότιμου. Πολλές φορές η ίδια η διαδικασία των συνεντεύξεων, με τον τρόπο που δίδονται, επηρεάζει και θέματα ουσίας. Δεν είναι απλά θέμα φιλότιμου".

Διευκρίνησε, πάντως, ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία,χωρίς να σημαίνει πώληση ή ξεπούλημα και πρόσθεσε:

"Αξιοποίηση μπορεί να γίνει, μια που μιλάμε για ακίνητη περιουσία και μέσα από άλλες μεθόδους, όπως είναι η μακροχρόνια μίσθωση, για παράδειγμα ή το leasing. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αξιοποιήσει κανείς την περιουσία, χωρίς να πουλήσει. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι είναι ένας εφικτός στόχος, για τα επόμενα 5 χρόνια, η αξιοποίηση της περιουσίας, που θα αποφέρει περίπου 50 δισ. ευρώ".

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο Πρόεδρος της Βουλής τα απέδωσε στην αντιπολίτευση, τονίζοντας:

"Πάντα υπάρχει συσπείρωση στο χώρο της αντιπολίτευσης όταν επισείεται η πιθανότητα εκλογών. Αν δεν επιδιώκεται για αυτούς τους λόγους, θεωρώ ότι η συζήτηση αυτή, αυτή τη στιγμή, δεν θα πρέπει να γίνεται".