“Ξεσπάθωσε” ο Αλέξης Τσίπρας κατά των επιλογών του Ιδρύματος της Βουλής, αλλά και του προέδρου της, Φίλιππου Πετσάλνικου, με αφορμή τη διοργάνωση ημερίδας και τους προσκεκλημένους  ειδικούς-εισηγητές. Με επιστολή του προς τον κ. Πετσάλνικο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, “περνάει γενεές δεκατέσσερις” τους οργανωτές της ημερίδας για τις επιλογές τους, αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής για αποκλεισμό από την ημερίδα των πολιτών και των εργαζομένων!

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε -δι' επιστολής- αρνητικά στην πρόσκληση του Ιδρύματος της Βουλής για την ημερίδα με τίτλο: «Η Πολιτική Οικονομία της Ευρωζώνης», διαμαρτυρόμενος ταυτόχρονα στον κ. Πετσάλνικο ότι η επιλογή των οργανωτών “ενσυνείδητα αποσκοπεί στην εδραίωση της ψευδούς πεποίθησης του αποκαλούμενου «μονόδρομου» της οικονομικής πολιτικής”.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε την επιστολή Τσίπρα, η οποία έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,


Μόλις έλαβα την πρόσκλησή σας, για την ημερίδα που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, του οποίου προΐστασθε, με τίτλο: «Η Πολιτική Οικονομία της Ευρωζώνης».

Με έκπληξη διαπίστωσα πόσο μονομερής είναι η σύνθεση της ομάδας των ομιλητών, σε μια εκδήλωση που, μιας και την διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής, θα έπρεπε να είναι υπόδειγμα πολυφωνίας.

Δεν υπονοώ ότι η σύνθεση θα έπρεπε να είναι διακομματική. Σε μια περίοδο, όμως, που οι εργαζόμενοι της χώρας μας πλήττονται ανυπολόγιστα από τις οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης, είναι αδιανόητο ότι καλείται να μιλήσει ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, αλλά ουδείς από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Επίσης προκλητικό είναι το γεγονός ότι μεταξύ των πέντε συνολικά ομιλητών, είναι ένας πρόεδρος και ένας οικονομικός σύμβουλος κερδοσκοπικών τραπεζών, που φέρουν τεράστια ευθύνη για τη κρίση που εξουθενώνει τον ελληνικό λαό.

Αυτή η μονομέρεια, κατά τη γνώμη μου, προσβάλλει το κύρος του Ιδρύματος της Βουλής, αλλά και του ίδιου του Κοινοβουλίου.

Προπάντων, όμως, ενσυνείδητα αποσκοπεί στην εδραίωση της ψευδούς πεποίθησης του αποκαλούμενου «μονόδρομου» της οικονομικής πολιτικής, καθώς και στην ανάδειξη των επιχειρηματιών και των ποικιλώνυμων ιδρυμάτων τους σε αυθεντίες της οικονομικής σκέψης, για το δέον γενέσθαι στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Για τους λόγους αυτούς, κύριε Πρόεδρε, διαμαρτύρομαι εντόνως και σας γνωστοποιώ ότι δεν προτίθεμαι να παραστώ στην ημερίδα. »