Τρείς γραμμές επικρατούν το τελευταίο διάστημα στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, τόσο στην ψήφιση των νομοσχεδίων, όσο και στην εκφορά του πολιτικού λόγου.

Η πρώτη είναι η "Λαϊκή" την οποία εκφράζουν ο Αστέριος Ροντούλης, ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Πιστεύουν ότι το κόμμα πρέπει να λάβει υπόψη του την αντιμνημονιακή οργή των πολιτών και να σταματήσει να βοηθά την κυβέρνηση στην ψήφιση των νομοσχεδίων στη βουλή.

Τη δεύτερη γραμμή εκπροσωπεί ο Θανάσης Πλεύρης, ένας από τους σοβαρούς και εργατικούς βουλευτές του κοινοβουλίου και είναι η γραμμή του εσκυγχρονισμού. Ο κ. Πλεύρης πιστεύει ότι το κόμμα δεν πρέπει να παρασυρθεί από την αντιμνημονιακή φιλολογία και να στηρίξει τα νομοσχέδια που στοχεύουν στον εξορθολογισμό του κράτους και στην ουσιαστικά ευρωπαϊκή εικόνα της χώρας. Είναι χαρακτηριστική η ενόχληση του όταν προ ημερών αναγκάστηκε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο Καστανίδη για τη χρήση των καμερών ασφαλείας.

Τρίτη γραμμή εκείνη του επίσης σοβαρού Μάκη Βορίδη, η γραμμή των σκεπτικιστών. Ο Μάκης Βορίδης ο οποίος για πολλούς μήνες ήταν σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., πιστεύει ότι το κόμμα θα πρέπει να αντιμετωπίζει το κάθε νομοσχέδιο επί της ουσίας και με το όφελος που θα έχει αυτό στην κοινωνία και μετα να αποφασίζει την καταψήφιση ή την υπερψήφισή του.

 Μέχρι στιγμής ο Γιώργος Καρατζαφερης κλείνει προς τη λαϊκή γραμμή εξ ου και η σφοδρή αντιπαράθεση που εξαπολύει στην κυβέρνηση, αλλά και η καταψήφιση των περισσοτέρων νομοσχεδίων το τελευταίο διάστημα.

Η στάση αυτή έχει ενοχλήσει τους εκφραστές των άλλων δύο γραμμών που σε συζητήσεις στη Βουλή εκφράζουν το φόβο ότι το ΛΑΟΣ κινδυνεύει να ξαναγυρίσει στην κοίτη του απόλυτου λαϊκισμού, από την οποία με τόσο κόπο είχε καταφέρει να ξεφύγει