Μία προκλητική απόφαση του υπουργού Μεταφορών καταγγέλει η Δημοκρατική Συμμαχία που αποκαλύπτει πως ο κ. Ρέππας δίνει "προίκα" 25 χρυσοπληρωμένων συμβούλων στον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Από το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με μία διάταξη (άρθρο 87) που συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος ανάθεσης δημοσίων έργων, ο κ. Ρέππας προικοδοτεί τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με το δικαίωμα πρόσληψης 25 συμβούλων, της αποκλειστικής επιλογής του, με ελάχιστο ετήσιο κόστος που ξεπερνά τις 500.000€, την ώρα που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι εξαγγέλλει πάγωμα προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και περικοπή των δαπανών  του.
Πρόκειται για απίστευτη πρόκληση.

Στο Τ.Ε.Ε., από την ίδρυση  του,  έχουν δοθεί  πόροι, οι  οποίοι  προέρχονται κυρίως από την αναγκαστική απόδοση του 2% των αμοιβών των μηχανικών, το ύψος  των  οποίων διατηρείται αλώβητο και μετά το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Ο κ. Ρέππας οφείλει όχι μόνο να αποσύρει αμέσως το απαράδεκτο άρθρο 87 του νομοσχεδίου, αλλά και να δώσει επιτέλους εξηγήσεις για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη δημοσιονομική διαχείριση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Αλλιώς, η ολιγωρία του στην αντιμετώπιση των συνδικαλιστών των ΔΕΚΟ  της αρμοδιότητάς του, που έχουν μετατρέψει την καθημερινότητα των Αθηναίων σε Γολγοθά, θα είναι απόλυτα ερμηνεύσιμη. Και η καχυποψία για την πραγματική βούληση της κυβέρνησης να επιβάλει δημοσιονομική πειθαρχία απολύτως δικαιολογημένη».