Επίθεση στην Τρόικα αλλά και στη ΝΔ εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη Βουλή. “Οι εκπρόσωποι της Τρόικας ξεπέρασαν τον ρόλο του και υπερέβησαν τα εσκαμμένα” είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι δεν θα ξαναγίνει αυτή η διαδικασία εννοώντας την συνέντευξη τύπου.

Σφοδρή ήταν και η επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε για “απύθμενο θράσος και αβάσταχτη ελαφρότητα” αναφερόμενος στην ομιλία Σαμαρά στο Ζάππειο τον κατηγόρησε ότι ήθελε να κάνει τα 50 δισ. από αξιοποίηση περιουσίας του δημοσίου “μνημονιακή υποχρέωση” και επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν πωλείται δημόσια περιουσία

Έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος ξεκαθάρισε ότι "πουθενά δεν έθεσε ο κ. Σαμαράς ζήτημα Μνημονίου. Είπε πως τα 50 δισ. ευρώ μπορούν να βρεθούν από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους ακίνητης περιουσίας και πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα, σύγχρονες μορφές προχρηματοδότησης, το λεγόμενο bridge financing, για τη μείωση του χρέους" και συνέχισε τονίζοντας ότι αυτό δεν συνιστά ξεπούλημα, σε αντίθεση με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη Νέα Υόρκη. Ο υπουργός ψεύδεται εντός του Κοινοβουλίου - και δεν είναι η πρώτη φορά".

Θετικός ο Καρατζαφέρης στην πώληση της δημόσια περιουσίας

Στήριξη στην κυβέρνηση και στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου παρείχε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιωργος Καρατζαφερης.

“Αν αποτύχει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα αποτύχει η Ελλάδα και αν πετύχει ο Παπακωνσταντινου θα πετύχει η Ελλάδα" είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ενω ιδιαιτέρως θετικός ηταν και στην πώληση Δημόσιας περιουσίας.

"Να βάλουμε μια γραμμή ότι δεν πωλείται η Ακρόπολη και ο Λευκός Πύργος και από κει και πέρα να δούμε τι μπορούμε να πουλήσουμε" είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι όπως θα πουλούσαμε εάν ήμασταν σε πόλεμο και είχαμε ανάγκη έτσι πρέπει να κάνουμε και τώρα.

Τσίπρας: Καμώνεστε ότι τσακώνεστε με την τροίκα

Δημοσίευμα της επίσημης εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις αποφάσεις του ECOFIN της 20ης Δεκεμβρίου του 2010, κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου αναφέρεται ο στόχος της είσπραξης εσόδων “από την πώληση περιουσιακών στοιχείων ακίνητης περιουσίας και χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, που θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση χρέους και φυσικά δεν θα μειώσουν την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης”.

Καθώς δε, η σχετική αναφορά υπαγόταν σε κεφάλαιο που αφορούσε την “Καλύτερη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου με σκοπό την αύξηση σε 7 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2013”, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε πως “αργότερα, αυξήθηκαν οι απαιτήσεις”.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, συνέδεσε τις αποφάσεις του ECOFIN με τις αναγγελίες περί αποκόμισης 50 δις από “αξιοποίηση” της δημόσιας περιουσίας, για να καταγγείλει την κυβέρνηση πως “καμώνεται πως τσακώνεται με την τρόικα, για πράγματα όμως, που είχε συζητήσει μαζί τους, είναι συναποφασίσει και υπογράψει”.

Αντίδραση Σαχινίδη

“Σας ακούω να μιλάτε για εκποίηση και ξεπούλημα. Φοβούμαι πως ακόμα και αυτό που καταθέσατε, μιλά για αξιοποίηση για καλύτερη διαχείριση” απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης. “Εσείς διαφωνείτε με την αξιοποίηση; Ο πλούτος πρέπει να μείνει εκεί πέρα ανεκμετάλλευτος;” αναρωτήθηκε ο υφυπουργός, παρατηρώντας παράλληλα πως, “αν ακολουθούσαμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με τη στάση πληρωμών που πρότειναν πολλά απ’ τα στελέχη του, θα είχε οδηγηθεί στο χάος και την αναρχία”.