"Η κυβέρνηση αυτή του ΠΑΣΟΚ ήταν η πρώτη που είπε: "Τέρμα τα παραποιημένα στοιχεία", τα οποία αποδεδειγμένα έδινε η ΝΔ και όχι μόνο στους εταίρους μας και για κάποιο σκοπό υποτίθεται εθνικό, αλλά και στους Έλληνες πολίτες και μάλιστα αυτό γινόταν και δύο μέρες πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009".

Αυτό σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει αναφορά που -κατά την ερώτηση- έκανε χτες από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ότι από το 2001 έως το 2010 τα στοιχεία που έδινε το γενικό λογιστήριο του κράτους στους προϋπολογισμούς της γενικής κυβέρνησης ήταν τυχαία. Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι "αυτό δεν είναι απλώς παραποίηση κάποιων τυχαίων στοιχείων, αλλά πραγματικά μια εγκληματική πράξη γιατί με βάση τα στοιχεία ορίζονται και οι πολιτικές".

Ως παράδειγμα παραποίησης στοιχείων που είχαν ως αποτέλεσμα τη χάραξη πολιτικών "χαμηλότερης ποιότητας", ακριβώς διότι δεν αποτυπώνονταν τα σωστά στοιχεία, ο κ. Πεταλωτής έφερε τα στοιχεία "μαϊμού" που παρουσίασε η ΝΔ για την ανεργία, "ενώ στους ανέργους δεν συμπεριλαμβάνονταν όσοι εργάζονταν υπό το μεσαιωνικό καθεστώς των στέητζ".

"Εμείς ήρθαμε και είπαμε: "Τέρμα αυτές οι 'μαϊμουδιές', όπου η ΝΔ έκανε πραγματικά διατριβή και το κάναμε γιατί το οφείλουμε στον ελληνικό λαό πρωτίστως", τόνισε. Ακόμη, είπε ότι εάν ο κ. Σαχινίδης αναφέρθηκε στο 2010, το έκανε γιατί μέσα στο 2010 αναμορφώθηκε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία "που είναι τόσο ενισχυμένη θεσμικά που κανένας δεν θα μπει στον πειρασμό, στο μέλλον, να πειράζει στατιστικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές μας".