Κραυγή αγωνίας προς το υπουργείο Εξωτερικών απευθύνουν οι υπάλληλοι της ελληνικής πρεσβείας στο Ναιρόμπι της Κένυα αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αναγκάζοντας τον ίδιο τον πρέσβη να ζητήσει την παρέμβαση του κ. Δρούτσα.

Σε επιστολή της ελληνικής πρεσβείας στο Ναϊρόμπι προς το υπουργείο Εξωτερικών, με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2011, ο πρέσβυς κ. Δημήτριος Λούνδρος κάνει ευθέως λόγο για εξαθλίωση των υπαλλήλων που υπηρετούν εκεί εξαιτίας της καθυστέρησης καταβολής των μισθών τους.

Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, η Ελλάδα διασύρεται στο εξωτερικό λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που έχει δημιουργηθεί, ενώ το ΥΠΕΞ περιορίζεται σε αποστολή εγκυκλίων με γενικότητες και δεν υπάρχει κανένας να δώσει απάντηση στο ερώτημα «ποια θα είναι η τελική ημερομηνία καταβολής των μισθών των υπαλλήλων της πρεσβείας».

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της  ΝΔ, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος, με ερώτηση προς το ΥΠΕΞ, ζητά, μεταξύ άλλων, να μάθει «σε ποιες πρεσβείες, εκτός του Ναϊρόμπι, έχει καθυστερήσει η μισθοδοσία και ποιο είναι το συνολικό κονδύλι για τη μηνιαία μισθοδοσία των υπαλλήλων των πρεσβειών».