Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, εγκαινιάζοντας το βράδυ της Τετάρτης τα νέα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού, παρουσία σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

O κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο και σύγχυση, σημειώνοντας ότι οι μισοί υπουργοί στρέφονται κατά των άλλων μισών. Μάλιστα επισήμανε πως η κυβέρνηση είναι που διαρρέει σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο, σε σύγχυση και δεν είναι τυχαίο που διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες σενάρια για εκλογές» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Μόνοι τους τα διαρρέουν και μόνοι τους τα διαψεύδουν. Την Τρίτη ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε άμεση προσφυγή στις κάλπες, λυπάμαι αλλά εγώ δεν μπορώ ούτε να τον πιστέψω ούτε να τον εμπιστευτώ".

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει με τη δημόσια περιουσία ο κ. Σαμαράς είπε με έμφαση : «Άλλο αξιοποίηση και άλλο ξεπούλημα και εκποίηση». Σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει από τον περασμένο Ιούλιο να αξιοποιήσει η Ελλάδα την αδρανή περιουσία του Δημοσίου για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης.

Επίσης, κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, χαρακτήρισε τα νέα γραφεία "κέντρο συσπείρωσης, κέντρο συζητήσεων, ένα ζωντανό χώρο όπου άνθρωποι με κοινές αγωνίες και κοινά ιδανικά μαζεύονται καθημερινά, για να πληροφορηθούν και να πληροφορήσουν. Να πάρουν κουράγιο και να δώσουν".

Επεσήμανε επίσης ότι το γεγονός ότι στα νέα γραφεία συγκεντρώθηκαν όλα οι υπηρεσίες του κόμματος “σημαίνει μεγάλες οικονομίες. Σημαίνει ακόμα, ότι η καθημερινή ζωή και δράση του κομματικού οργανισμού, γίνεται πολύ πιο λειτουργική”.

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για το σκοπό αυτό και κατέληξε τονίζοντας: "Την ανανέωση αυτή την οφείλαμε στον κόσμο μας. Που μας έβλεπε διασκορπισμένους στα 4 σημεία του ορίζοντα… Τώρα είμαστε το κόμμα με τον πιο σύγχρονο ενιαίο χώρο! Εδώ και συμβολικά γίνεται το νέο μας ξεκίνημα. Από εδώ αρχίζει η Πολιτική μας Αντεπίθεση. Η Πολιτιστική Αναγέννηση. Η επιβεβαίωση ότι Νέα Δημοκρατία είναι αληθινά λαϊκό κόμμα. Ενωμένο και κοντά στο λαό. Όχι κόμμα των ομάδων, των ομαδοποιήσεων και των κλειστών κυκλωμάτων.  Το κόμμα που ξέρει να λέει τα μεγάλα ΟΧΙ, αλλά ξέρει να κάνει και προτάσεις. Που τελικά ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά. Κι ανοίγουν δρόμους για την Ελλάδα. Το κόμμα που πρωτοστατεί στην Πολιτιστική Αναγέννηση του τόπου. Όχι στο χυδαίο καταναλωτισμό, όχι στο ωχαδελφισμό, όχι στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Όχι στην χρυσόσκονη της εικόνας και στην ευτέλεια του νοήματος. Όχι στον ξύλινο λόγο. Από δω θα τα ακτινοβολήσουμε όλα αυτά. (...) Η πολιτική μας τώρα δικαιώνεται απ’ όλες τις πλευρές: Και η κριτική μας για το Μνημόνιο. Που τώρα όλοι ομολογούν ότι οδηγεί σε αδιέξοδο. Και η πρότασή μας διεξόδου από την κρίση."

Σημειώνεται πως τα νέα γραφεία πάντως λειτουργούσαν ήδη ως· έδρα του κόμματος, εδώ και δύο περίπου εβδομάδες,· καθώς έχουν μεταφερθεί εκεί σχεδόν· όλες οι υπηρεσίες της ΝΔ.

samaras4

 

samaras5

 

samaras6

 

samaras7

samaras9