"Δεν μπορεί να τεθεί ζήτημα παρέμβασης του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", για τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος αγροτών, αναφέρει σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός κ. Χάρης Καστανίδης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκου και Απ. Νάνου, σχετικά με δικαστική δίωξη για "παρακώλυση συγκοινωνιών", σε βάρος έξι αγροτών του νομού Τρικάλων που συμμετείχαν με αγροτικά μηχανήματα σε κινητοποιήσεις, στον κόμβο Βασιλικής Καλαμπάκας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει στην απάντηση του, προς τους δύο βουλευτές ότι "το σύνολο των πολιτικών κομμάτων ζητά- και δικαίως- από τον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης, να μην παρεμβαίνει σε ενέργειες δικαστικών λειτουργών, ώστε η δικαιοσύνη να τελεί ανεξάρτητα το έργο της".

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ που ζήτησαν ενημέρωση από την κυβέρνηση έκαναν λόγο για "αγροτοδικεία" και εκτιμούσαν, με την ερώτησή τους, ότι "προφανής στόχος των δικαστικών διώξεων είναι η τρομοκράτηση και η οικονομική εξουθένωση των αγροτών, για να μη συμμετέχουν σε νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση".