Ολοκληρώνοντας τη στροφή 180 μοιρών που προήλθε μετά τις έντονες αντιδράσεις για τη πώληση της δημόσιας περιουσίας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση της κυβέρνησης για τη μη πώληση δημόσιας περιουσίας, η οποία θα κατοχυρωθεί με νόμο, ενώ υποστήριξε πως θα υπάρξει και συνταγματική πρόβλεψη. Γιά τον όλο θόρυβο που ξέσπασε ο πρωθυπουργός έριξε τις ευθύνες σε μερίδα του τύπου και στην συνέχεια πέταξε το μπαλάκι της "αξιοποίησης" της δημόσιας περιουσίας στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

 Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της τρόικας και τόνισε: "Η χώρα δεν καταρρέει. Αντίθετα έχει αποκτήσει πρόσωπο και αξιοπιστία, παράλληλα με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις των αγορών".

Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού βρέθηκαν σήμερα οι "καταστροφολόγοι".

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε για "ορυμαγδό απαισιοδοξίας", που αποτελούνταν από "τσιτάτα διαφόρων κομμάτων ή πολιτικών προσώπων", που, μεταξύ άλλων, υποστήριζαν ότι "το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ότι το έλλειμμα θα κινηθεί πάνω από 10% και ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα".

Δυστυχώς, πρόσθεσε, ο πρωθυπουργός ο "ορυμαγδός απαισιοδοξίας" συνεχίζεται και από μερίδα των ΜΜΕ και γενικότερα, μέσα από ένα κλίμα καταστροφολογίας, μεμψιμοιρίας και παραίτησης.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε πως πρόκειται για στρατηγική απόφαση να μπει στο τραπέζι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Στο Υπουργικό εξετάζεται και το νέο φοφρολογικό νομοσχέδιο που προβλέπει βαριές ποινές για τους φοροφυγάδες.