Οι ευθύνες στους δημοσιογράφους, το μπαλάκι στον Παπακωνσταντίνου


Ολοκληρώνοντας τη στροφή 180 μοιρών που προήλθε μετά τις έντονες αντιδράσεις για τη πώληση της δημόσιας περιουσίας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση της κυβέρνησης για τη μη πώληση δημόσιας περιουσίας, η οποία θα κατοχυρωθεί με νόμο, ενώ υποστήριξε πως θα υπάρξει και συνταγματική πρόβλεψη. Γιά τον όλο θόρυβο που ξέσπασε ο πρωθυπουργός έριξε τις ευθύνες σε μερίδα του τύπου και στην συνέχεια πέταξε το μπαλάκι της "αξιοποίησης" της δημόσιας περιουσίας στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

 Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της τρόικας και τόνισε: "Η χώρα δεν καταρρέει. Αντίθετα έχει αποκτήσει πρόσωπο και αξιοπιστία, παράλληλα με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις των αγορών".

Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού βρέθηκαν σήμερα οι "καταστροφολόγοι".

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε για "ορυμαγδό απαισιοδοξίας", που αποτελούνταν από "τσιτάτα διαφόρων κομμάτων ή πολιτικών προσώπων", που, μεταξύ άλλων, υποστήριζαν ότι "το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ότι το έλλειμμα θα κινηθεί πάνω από 10% και ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα".

Δυστυχώς, πρόσθεσε, ο πρωθυπουργός ο "ορυμαγδός απαισιοδοξίας" συνεχίζεται και από μερίδα των ΜΜΕ και γενικότερα, μέσα από ένα κλίμα καταστροφολογίας, μεμψιμοιρίας και παραίτησης.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε πως πρόκειται για στρατηγική απόφαση να μπει στο τραπέζι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Στο Υπουργικό εξετάζεται και το νέο φοφρολογικό νομοσχέδιο που προβλέπει βαριές ποινές για τους φοροφυγάδες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο