Μία δήλωση - βόμβα έκανε την Πέμπτη ο σύμβουλος της ηγεσίας της ΝΔ Φαήλος Κρανιδιώτης. Μιλώντας στο "Βήμαfm" κάλεσε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη να επιστρέψει στη ΝΔ.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του κ. Καρατζαφέρη, αλλά και η αντίδραση βουλευτών της ΝΔ.

Ο κ. Κρανιδιώτης αποφεύγοντας να σχολιάσει την απουσία του τέως πρωθυπουργού από τα εγκαίνια των νέων κομματικών γραφείων επί της λεωφόρου Συγγρού προτείνει τον Κώστα Καραμανλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά “όταν θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός -και αυτό θα είναι σύντομα- ο Κώστας Καραμανλής δικαιωματικά θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας”.

Ο σύμβουλος της ηγεσίας της ΝΔ απέκρουσε τις επικρίσεις ότι ο κ. Σαμαράς εκφράζει συντηρητικές θέσεις διερωτώμενος αν είναι “συντηρητικό ότι υπερασπίζεται τις λαϊκές τάξεις;” και συμπλήρωσε “Δηλαδή, θα ήταν αριστερή στροφή αν ακολουθούσαμε την κοινωνική ανθρωποφαγία του αποκόμματος της κ. Μπακογιάννη;”

Προχώρησε δε περισσότερο την κριτική του για το κόμμα της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", λέγοντας “την κ. Μπακογιάννη τη θεωρώ αμελητέα ποσότητα. Είναι ένα στατιστικό λάθος και αυτό θα αποδειχθεί. Κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μεταξύ 1,8% και 1,2%, με 44% λευκά και άκυρα στις δημοσκοπήσεις και χωρίς καμία πολιτική πίεση, από τη στιγμή που δεν έχουμε εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι και 0,8%. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα μπουν καν στη Βουλή. Είναι κόμμα που έχει γίνει από γινάτι, είναι το πρώτο κόμμα που έχει γίνει από πίκρα. Αυτά τα πράγματα δεν περπατάνε. Αν τσαντίζεσαι, πας διακοπές, μια βόλτα. Δεν κάνεις κόμμα”.

Ο κ. Κρανιδιώτης δήλωσε ότι δεν θεωρεί εαυτόν ηγετικό στέλεχος της ΝΔ και πως "είναι στρατιώτης" που εκτελεί τις οδηγίες Σαμαρά, ενώ για τη δήλωσή του περί "ντιντήδων" που είχε ξεσηκώσει θύελλα στη ΝΔ σημείωσε ότι "Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος σε οποιοδήποτε κόμμα, ο οποίος λέει ότι η πολιτική πρέπει να γίνεται με παραπολιτική και στους διαδρόμους, με διαρροές; Στο κείμενό μου, επειδή το έχουν διαβάσει πάρα πολλοί, βλέπουν όλοι πάρα πολύ προσεκτικά ότι δεν αναφέρομαι στη Ν.Δ. Αναφέρομαι στην πολιτική ζωή της χώρας, διακομματικά. Ήταν ένα πρόβλημα. Εγώ δεν είπα πού υπάρχουν και πού δεν υπάρχουν («ντιντήδες»). Ο κόσμος ξέρει".