Πολλαπλοί και εκκωφαντικοί οι τριγμοί που δημιούργησαν σήμερα οι χειρισμοί του μεταμεληθέντος ήδη υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Ντόλιου, ανάγκασαν την κυβέρνηση σε πρωτοφανή αναδίπλωση και έδωσαν την ευκαιρία να ακουστούν πολλά για τα προβλήματα συντονισμού στους κόλπους της κυβέρνησης.

Είναι ήδη γνωστό ότι ο υπουργός Εσωτερικών και Νο 2 στην κυβέρνηση, Γιάννης Ραγκούσης, δεν συμμετείχε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, λόγω γρίπης, αλλά τα όσα δημιούργησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, τον ανάγκασαν να παρακολουθεί το θέμα τηλεφωνικά. Πληροφορίες τον θέλουν, σε μία τέτοια επικοινωνία με την ιδιαιτέρα του Γιώργου Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη, να μεταφέρει στον πρωθυπουργό ότι “τίθεται για τον ίδιο θέμα ηθικής τάξης” για τον κ. Ντόλιο, θέτοντας -εμμέσως, πλην σαφώς- θέμα παραίτησης του υφυπουργού του.

Το θέμα απασχόλησε -αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου- τους δημοσιογράφους και τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, σε σύντομη επικοινωνία που είχαν. Είχε επίσης διαρρεύσει και η δυσφορία του πρωθυπουργού για τις κινήσεις του κ. Ντόλιου και από τον κ. Γερουλάνο ζητήθηκε η άποψή του.

“Προφανώς, δεν λειτούργησε η ομάδα Ραγκούση”, επεσήμανε ο υπουργός Πολιτισμού και σχολίασε “εδώ δεν μπορούσε να συνεννοηθεί ο Ραγκούσης με τον υφυπουργό του, θα συνεννοείτο ο υφυπουργός με άλλη υπουργό;”, αφήνοντας να εννοηθεί οτι τελικά ο κ. Ντόλιος δεν ενημέρωσε κανέναν!!!