Τον επανασχεδιασμό, από μέρους της κυβέρνησης, των δρομολογίων των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια στην άγονη γραμμή, ανακοίνωσε από τη Σαμοθράκη, όπου συνοδεύει τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο υπουργός, Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης.

Απαντώντας στα αιτήματα των τοπικών αρχών και φορέων του νησιού που ζήτησαν από τον πρωθυπουργό καλύτερες και συχνότερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ο κ. Διαμαντίδης τόνισε πως η Σαμοθράκη αν και βρίσκεται στα δρομολόγια της άγονης γραμμής εντούτοις έχει σημαντική επιβατική κίνηση καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως μετά από εντολή του πρωθυπουργού και παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες αποφασίστηκε να διατεθούν επιπλέον πόροι προκειμένου να βελτιωθούν σημαντικά οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες όχι μόνο στη Σαμοθράκη αλλά σε όλα τα νησιά της χώρας και ιδιαίτερα σε αυτά της άγονης γραμμής.

Ο κ. Διαμαντίδης υπογράμμισε πως δεν νοείται ανάπτυξη ενός νησιού χωρίς σωστές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, υπογράμμισε ωστόσο ότι για να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον και από τους πλοιοκτήτες. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση αναζητάει τρόπους ώστε να δώσει κίνητρα στις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να αναβαθμίσουν και να εκσυγχρονίσουν το στόλο τους σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν και τα ίδια τα νησιά.