Στην πλήρη αρμοδιότητα του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη θα περάσει σήμερα η υπόθεση της αξιοποίησης του Ελληνικού, ενώ το οικονομικό επιτελείο ανεβάζει ρυθμούς προσλαμβάνοντας συμβούλους για σειρά από projects.

Σήμερα συνεδριάζουν οι διυπουργικές επιτροπές αποκρατικοποιήσεων και στρατηγικών επενδύσεων. Στόχος είναι να «μεταφερθεί» η υπόθεση του Ελληνικού από το υπουργείο Οικονομικών στον κ. Παμπούκη έτσι ώστε να χειριστεί το ζήτημα ο ίδιος σε διπλωματικό επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις με το Κατάρ συνεχίζονται, ενώ εντός των ημερών θα ανακοινωθούν και οι σύμβουλοι του Δημοσίου για το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού.

Πέραν αυτού, το υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει και στους συμβούλους για την χρονική επέκταση (κατά 20 με 30 χρόνια) της σύμβασης με την γερμανική Hoctief για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελ. Βενιζέλος». Στην παρούσα φάση οι σύμβουλοι (μία γαλλική και μία ελληνική τράπεζα) θα ασχοληθούν μόνο με την επέκταση της σύμβασης, από την οποία το Δημόσιο προσδοκά έσοδα της τάξης των 200-300 εκατ. ευρώ.

Επίσης, πολύ κοντά στην οριστικοποίηση των συμβούλων για την ανανέωση της άδειας του ΟΠΑΠ για τα παιχνίδια που διαχειρίζεται. Ακολουθεί η τοποθέτηση συμβούλων για την σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, την αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και την αξιοποίηση των λιμανιών και των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Στόχος είναι μετά το «κομφούζιο» που προκλήθηκε από την ανακοίνωση των 50 δισ. ευρώ ως νέου στόχου από τις αποκρατικοποιήσεις έως το 2015, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να παρουσιάσει ένα αναλυτικό σχέδιο μέσα στον Μάρτιο