Σαρωτικό ανασχηματισμό φαίνεται να μελετά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τα τελευταία φαινόμενα που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεφτίσουν την εικόνα της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του ίδιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ανάλογες φωνές από υπουργούς έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους είτε με συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης είτε ακόμη και με εισηγήσεις που κάνουν στον πρωθυπουργό θεωρώντας πως οι αλλαγές θα επιφέρουν ηρεμία στο κυβερνητικό έργο που χρειάζεται θετική ψυχολογία για να αποδώσουν τα σκληρά μέτρα στις δανειακές απαιτήσεις της τρόικας. Η αίσθηση που υπάρχει από πολλά κυβερνητικά στελέχη είναι η πλήρης μπαχαλοποίηση του συστήματος και ο απόλυτος εκνευρισμός που ως αποτέλεσμα έχει την κακή εικόνα των πολιτών προς την κυβέρνηση η οποία θα αρχίσει να αποτυπώνεται εντονότερα από τώρα και στο εξής στις δημοσκοπήσεις.

Έτσι πριν να είναι αργά, οι σκέψεις που επικρατούν σε πολλούς υπουργούς είναι ο κ. Παπανδρέου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν σε αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος ώστε να δείξει ότι αφουγκράζεται την κόπωση των υπουργών του που πλέον δεν αποδίδουν τα μέγιστα, και κυρίως να αλλάξει προς το θετικότερο την εικόνα που έχουν οι πολίτες για το ΠΑΣΟΚ. Το σενάριο αυτό βέβαια ακυρώνεται αν στις σκέψεις του πρωθυπουργού είναι οι πρόωρες εκλογές μετά τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής αν είναι θετικά προς τη χώρα μας,διαφορετικά όπως πλέον καταγράφεται από αρκετούς υπουργούς ο ανασχηματισμός μπορεί να σώσει την κυβέρνηση που πλέον βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Προτεραιότητα σε μια τέτοια περίπτωση είναι να βρεθεί κοινός βηματισμός, πλήρης συμφωνία μεταξύ υπουργών, παρουσία συντονισμού που τώρα δεν υφίσταται καν και προπαντός αποτέλεσμα κυβερνητικών πρωτοβουλιών με μεταρρυθμίσεις και αλλαγές παντού για την εξυπηρέτηση των πολιτών . Αν όμως συνεχίσει πάνω στον ίδιο καμβά να κινείται η κυβέρνηση πολύ γρήγορα τότε όπως τονίζουν υπουργοί θα απαξιωθεί στην κοινή γνώμη οι οποία θα μας τιμωρήσει στο τέλος.