Την έντονη αντίθεσή του με τις κατασχέσεις κατοικιών σε ανέργους εξέφρασε σήμερα ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος καταδίκασε οποιαδήποτε σχετική ενέργεια.

«Δεν πρέπει να γίνει καμία κατάσχεση και κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία, ιδιαίτερα σε μακροχρόνια και τωρινούς άνεργους» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι «Και από αυτή την άποψη καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια, όπως αυτή που προβάλλει το σημερινό πρωτοσέλιδο του "Ριζοσπάστη" για τον άνεργο μεταλλεργάτη που πήγαν να του κάνουν κατάσχεση επειδή χρωστούσε κάποια παλιά χρέη στην εφορία, κάποια κλήση τροχαίας για 30 ή 40 ευρώ, κάποια τέτοια μικρά ποσά, τα οποία τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ανεργίας του, δεν μπορούσε να τα αποπληρώσει και συσσωρεύτηκαν χρέη, με αποτέλεσμα αυτή την εξέλιξη».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «θα πρέπει άμεσα να παρθεί πίσω οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια, το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή, δυστυχώς τα άλλα κόμματα δεν ψήφισαν την πρόταση νόμου, θα πρέπει εδώ και τώρα να μην υπάρξει καμία κατάσχεση και να ανακληθεί αυτή η απόφαση». Πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ συμπαραστέκεται, τα εργατικά σωματεία πρέπει να σημάνουν συναγερμό "κανείς μόνος του στην κρίση"».