Την πλήρη ικανοποίηση του για την επιτυχή κατάληξη που είχαν οι προσπάθειές του, ως υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος τότε, εξέφρασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για  την επιλογή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από την Κοινοπραξία Shah Deniz II.

Στη δήλωσή του για το θέμα αυτό αναφέρει:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα, η τελική επιλογή του ΤΑΡ, διότι δικαιώνει τις συστηματικές μας προσπάθειες και διπλωματικές πρωτοβουλίες τον τελευταίο χρόνο, όταν ο Πρωθυπουργός μου ανέθετε, ως Υπουργού Εξωτερικών, τον συντονισμό και την πολιτική ευθύνη της όλης διαδικασίας. Μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012 και ολοκληρώθηκε και τυπικά σήμερα το πρωί. Με την απόφαση αυτή η Ελλάδα καθίσταται κύριος παίκτης στην ενεργειακή πολιτική στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου».

Το newpost.gr με σχετικό ρεπορτάζ είχε αναφερθεί εκτενώς στο πως επιτεύχθηκε τελικά ο Αζέρικος αγωγός να περάσει από τη Βόρεια Ελλάδα και είχε επισημανθεί η σπουδαιότητα του κάτι βέβαια που σημειώνει και ο σημερινός υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος στη δήλωση του λέγοντας ότι:

«Η απόφαση, αυτή αναδεικνύει έμπρακτα το νέο γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας, ενισχύοντας συγχρόνως και τις διμερείς μας σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής και επισφραγίζοντας τις επιλογές και την οραματικότητα της πολιτικής της κυβέρνησης συνεργασίας του Αντώνη Σαμαρά. 

Θέλω να ευχαριστήσω για την εποικοδομητική συνεργασία και συμβολή στο όλο εγχείρημα τον Υφυπουργό Ενέργειας κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, αλλά και όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και τα στελέχη του που υπηρετούν στο κέντρο και στο εξωτερικό».