«Το μόνο που ενδιαφέρει τη δικομματική μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της τρόικας για 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέχρι το 2014, με πρώτα θύματα τους συμβασιούχους», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, «οι προθεσμίες που η κυβέρνηση επιδιώκει να θεσπίσει για την επιτάχυνση έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων για τους συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έληξαν, είναι παντελώς ανεφάρμοστες λόγω της υφιστάμενης κατάστασης στη δικαιοσύνη».

«Ο μόνος λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει τη θέσπισή τους, είναι η δημιουργία του κατάλληλου πολιτικού και κοινωνικού κλίματος, ώστε στο άμεσο μέλλον να επανέλθει, προωθώντας τη μη αποδοχή από το δημόσιο των προσωρινών δικαστικών διαταγών περί παραμονής των συμβασιούχων στις θέσεις εργασίας τους μέχρι να εκδοθεί η απόφαση επί της κύριας αγωγής τους, καταργώντας με αυτόν τον τρόπο το Συνταγματικό δικαίωμά τους για δικαστική προστασία τους», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.