current views are: 1

29 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση05:53

Κατεβάζει «ρολά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ο υπουργός Οικονομικών

Απίστευτο έγκλημα κατά της Εθνικής Ασφάλειας επιχειρεί να διαπράξει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αφήνοντας «γυμνές» τις Ένοπλες Δυνάμεις παρά τις αντίθετες προθέσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Δημοσίευση 05:53’
αρθρο-newpost

Απίστευτο έγκλημα κατά της Εθνικής Ασφάλειας επιχειρεί να διαπράξει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αφήνοντας «γυμνές» τις Ένοπλες Δυνάμεις παρά τις αντίθετες προθέσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ρεπορτάζ : Γιάννης Κοκκινίδης

Απίστευτο έγκλημα κατά της Εθνικής Ασφάλειας επιχειρεί να διαπράξει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αφήνοντας «γυμνές» τις Ένοπλες Δυνάμεις παρά τις αντίθετες προθέσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης υπήρξε αιφνιδιαστική συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά με τον υπουργό Οικονομικών στο Σύνταγμα προκειμένου να συζητηθεί το μεγάλο αυτό θέμα. Άγνωστο γιατί η Φώφη Γεννηματά, δεν εξέδωσε ανακοίνωση τύπου για τα αποτελέσματα των συζητήσεων που είχε, αφήνοντας έτσι στο σκοτάδι το Πεντάγωνο αλλά και τα ξένα κράτη που τα έχουν εμπιστευτεί και έχουν δώσει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) παραγγελίες αξίας 250.000.000 δολ.

Την ώρα μάλιστα που η Ελλάδα αποζητά επενδύσεις και ανάπτυξη ο κατά τα άλλα υπουργός Οικονομικών αφήνει σε κενό αέρος και δρομολογούμενες παραγγελίες από τη Κίνα και τις Αφρικανικές χώρες ακρωτηριάζοντας κάθε προοπτική σε ένα τομέα πολλά υποσχόμενο.

Ο Γ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αδιαπραγμάτευτος και αρνήθηκε κατηγορηματικά στη Φ. Γεννηματά να δώσει τα 30.000.000 ευρώ για να αγοραστούν οι πρώτες ύλες προκειμένου τα ΕΑΣ να βάλουν στη γραμμή παραγωγής τις παραγγελίες που έχουν, αξίας εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ οι οποίες μέσα σε οκτώ μήνες θα αποφέρουν στο κρατικό ταμείο μεγάλα κέρδη.

Να θυμίσουμε ότι οι 966 εργαζόμενοι σε αυτά είναι απλήρωτοι από τις αρχές του έτους και καθημερινά φθάνουν στην εταιρία κατασχετήρια με κίνδυνο να βγουν στο «σφυρί» πανάκριβα πολύτιμα μηχανήματα.

Στην εικόνα αυτή της πλήρους διάλυσης που μεθοδευμένα οδηγούνται τα ΕΑΣ προστίθεται η διακοπή του φυσικού αερίου λόγω απλήρωτου λογαριασμού ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτά παρακαλούν καθημερινά τη ΔΕΗ να μην τους κατεβάσει το διακόπτη και μείνουν στο σκοτάδι οι μονάδες που έχουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα είναι έτοιμη να αποχωρήσει σε λίγα εικοσιτετράωρα και η ιδιωτική εταιρία φύλαξης των εγκαταστάσεων (και αποθηκών πυρομαχικών) από τον Υμηττό και το Λαύριο, καθώς είναι απλήρωτη και αυτή, με κίνδυνο να γίνει πλιάτσικο με ότι δραματικές συνέπειες μπορεί να υπάρξουν για ολόκληρη τη χώρα καθώς θα μπορέσουν να οπλιστούν οποιεσδήποτε ομάδες εάν απλά το θελήσουν(!).

Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που είχαν αναρτηθεί στο newpost.gr για τη σοβαρότητα της κατάστασης κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, στις 19 Ιουνίου, η Αλέκα Παπαρήγα από το ΚΚΕ και την Παρασκευή, 28 Ιουνίου, ο βουλευτής της «Νέας Μέρας», Γιάννης Κουράκος.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φ. Γεννηματά δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν άσκησε βέτο στον Γ. Στουρνάρα ο οποίος είναι και ο οικονομικός διαχειριστής των ΕΑΣ καθώς είναι θέμα υψίστης Εθνικής Ασφάλειας. Αρκέστηκε απλά στο να μεταφέρει στον υπουργό Οικονομικών ότι απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο είναι να υπάρξει εξυγίανση της εταιρίας ενώ αυτή θα λειτουργεί.

Οι «κακές γλώσσες» πάντως λένε ότι ο Γιάννης Στουρνάνας μεθοδεύει την πλήρη απαξίωση των ΕΑΣ ώστε να πωληθούν στην κυριολεξία για ένα «κομμάτι ψωμί» σε ξένα συμφέροντα.

Το Πεντάγωνο κρούει το κώδωνα του κινδύνου και οι στρατηγοί φωνάζουν ότι αν κλείσουν τα ΕΑΣ ή περάσουν σε ξένα χέρια τότε θα αφοπλιστούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Περιληπτικά να αναφέρουμε ότι μόνο η ακίνητη περιουσία που διαθέτουν τα ΕΑΣ είναι αξίας δισεκατομμυρίων, τα μηχανήματα με τα οποία η Ελληνική πολιτεία τα έχει εξοπλίσει είναι πανάκριβα, οι πιστοποιήσεις που διαθέτει στην κατασκευή προηγμένων όπλων είναι ανυπολόγιστης αξίας, οι αδειοδοτήσεις που διαθέτουν δεν ξαναβγαίνουν ενώ οι παραγγελίες που αναμένονται αποτελούν μία τεράστια προίκα.

Όσο για το χρέος των ΕΑΣ, αυτό μετά το PSI δεν ξεπερνάει τα 350 εκ. ευρώ εκτός αν σκόπιμα το αφήνει ο Γ. Στουρνάρας να εμφανίζεται «ακούρευτο» στα 900 εκ. ευρώ.


σχετικα αρθρα