Ο Αντώνης Σαμαράς πριν από λίγο εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ στη Ρηγίλλης και σε ερώτηση πως σχολιάζει τις δηλώσεις που έκανε ο Πέτρος Μαντούβαλος απάντησε πως «έκανε την υπέρβασή του και απέδειξε πως έχει παραταξιακή συνείδηση».

Νωρίτερα ο ανεξάρτητος επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς Πόλη Θρύλος" τάχθηκε υπέρ της στήριξης του Βασίλη Μιχαλολιάκου για τον Πειραιά και του Βασίλη Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής.

Στη δήλωσή του ο κ. Μαντούβαλος σημειώνει:

«Δυστυχώς οι εκβιασμοί και τα διλήμματα του κ. Παπανδρέου στέρησαν σε εμάς τη δυνατότητα να εισέλθουμε στο δεύτερο γύρο. Θα περίμενε κανείς τώρα να προβούμε σε άμεση και παραδειγματική τιμωρία όσων μας έβλαψαν, εκείνων που μας αδίκησαν. Δεν είναι όμως ώρα επί του παρόντος. Μας αρκεί η λαϊκή δικαίωση. Τώρα προέχει η επισφράγιση της ανοδικής πορείας της παράταξης εντός των κόλπων της οποίας γεννηθήκαμε και εκτραφήκαμε. Γι΄ αυτό με ευθύτητα και ανιδιοτέλεια δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τις επιλογές της ΝΔ κατά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Ο κ. Μαντούβαλος σημειώνει ότι «εγώ και οι συνεργάτες μου συμπαραστασσόμεθα στο πλευρό του Βασίλη Μιχαλολιάκου για τον Πειραιά και του Βασίλη Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής και καλούμε όσους μας ψήφισαν να πράξουν το ίδιο».