Η «νέα Ελλάδα», στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, φτιάχνεται από τα γνωστά παλιά και φθαρμένα υλικά, την ανταγωνιστικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, την επιχειρηματικότητα, την ευρωπαϊκή προοπτική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση και το λαό στη χρεοκοπία, σημειώνει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την εναρκτήρια ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Περισσός κάνει λόγο για πανάκριβο τίμημα για το λαό σε ό,τι αφορά την επίτευξη των «εθνικών στόχων, δηλαδή των ταξικών στόχων του κεφαλαίου», από την «ισχυρή Ελλάδα της ΕΕ και της ΟΝΕ», μέχρι τη σημερινή «νέα Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάκαμψης».

Το κόμμα καλεί τα λαϊκά στρώματα «να απορρίψουν το προσκλητήριο υποταγής της ΝΔ και της κυβέρνησης», αλλά και όλα τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», τα οποία «τον θέλουν εγκλωβισμένο στις διάφορες παραλλαγές διαχείρισης της σημερινής πολιτικής».

Παράλληλα, κάνει λόγο για μια νέα Ελλάδα «με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων».

TAGS