«Καθαρές λύσεις, εκλογές τώρα», είναι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα,, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «αποτελείται από το υπηρετικό προσωπικό της τρόικας και τους βουλιμικούς της εξουσίας».

Για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο σημειώνει ότι «σφιχταγκαλιάζονται για να κρατηθούν στην σάπια καρέκλα της εξουσίας», και υποστηρίζει: «οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες».Όπως λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η δικομματική κυβέρνηση «αποτελείται από το υπηρετικό προσωπικό της τρόικας και τους βουλιμικούς της εξουσίας», ενώ για τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο σημειώνει ότι «σφιχταγκαλιάζονται για να κρατηθούν στην σάπια καρέκλα της εξουσίας».

Αναφερόμενος στην ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας εξαπολύει επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, καθώς «δεν έριξε απλώς το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά κατεδάφισε το σήμα της δημοκρατίας». Παράλληλα, ασκεί κριτική για την επιλογή του Παντελή Καψή στη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας ρίχνει το γάντι στην ΔΗΜΑΡ, καλώντας την να αποφασίσει με ποια πλευρά είναι., ενώ για το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα τον καταστήσει «ένα κόμμα των μελών του χωρίς κόμματα μέσα στο κόμμα».

«Είναι η ώρα να γίνουμε το ενιαίο κόμμα της εργατικής τάξης, των κοινωνικών κινημάτων και της αμφισβήτησης της νέας γενιάς» καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.