Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, θίγοντας ζητήματα που αφορούν άμεσα τους πολύτεκνους μαθητές και φοιτητές κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει ότι παρά το γεγονός της ψήφισης του νόμου 4142/2013, με τον οποίο αίρονται οι αδικίες εις βάρος δεκάδων πολύτεκνων εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - και παρότι ο νόμος προβλέπει την εγγραφή αυτών των εισακτέων μέχρι τις 12 Μαΐου 2013 – μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, με αποτέλεσμα να μην γίνεται η εγγραφή των εισακτέων στα τμήματα που έχουν πετύχει.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ρωτάει τον Υπουργό γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμα η υπουργική απόφαση εγγραφής των πολυτέκνων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και γιατί είναι μειωμένος ο φετινός αριθμός εισακτέων της ειδικής κατηγορίας. 

Επίσης, ρωτάει αν αληθεύει, ότι ήδη ετοιμάζεται νέα ρύθμιση, με την οποία καταργείται το ποσοστό εισαγωγής πολυτέκνων στις στρατιωτικές και στις σχολές των σωμάτων ασφαλείας

Παράλληλα εκφράζει την απορία του για όλα αυτά, ζητώντας να πληροφορηθεί ποια είναι η δημοσιονομική ελάφρυνση όλων αυτών των αντιπολυτεκνικών ρυθμίσεων και αν επιβάλλεται από την τρόικα ή αποτελεί επιλογή της ίδιας της κυβέρνησης.