Βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να βάλει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας τονίζει σε συνέντευξή του ότι δεν θα διστάσει να κλείσει νοσοκομεία αν αυτό θεωρηθεί απαραίτητο και αναγκαίο.

«Ο βασικός μου στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα. Δεν πρόκειται να ξεφύγει τίποτα. Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει δώσει η χώρα και δεν θα ρισκάρουμε τις επόμενες δόσεις» δηλώνει στο Εθνος της Κυριακής και αποκαλύπτει πως έχει καταλήξει στη μέθοδο του «claw back» σε ό,τι αφορά τον ΕΟΠΥΥ, τον συμψηφισμό δηλαδή μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των διαγνωστικών κέντρων και κλινικών και προαναγγέλλει εξονυχιστικούς ελέγχους στο πεδίο των εγκρίσεων δαπανών. Μάλιστα, στο επόμενο 15θήμερο θα προχωρήσει, όπως λέει, σε σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημίες, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω». Στις άμεσες προτεραιότητές του είναι και η αποπληρωμή οφειλών. «Χρωστάμε περίπου 1,7 δισ. ευρώ. Θα προχωρήσω πολύ γρήγορα ακόμη και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη αυτά».