Η Ιπποκράτους "βράζει" από το Σάββατο που ο Μάκης Βορίδης απέδωσε την κρίση που μαστίζει τη χώρα στον... Ανδρέα Παπανδρέου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με «άτυπη ενημέρωση» από την Ιπποκράτους «το ΠΑΣΟΚ έχει μεταφέρει αρμοδίως τη δυσφορία του για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη».

Πηγές της Ιπποκράτους, απαντώντας σε ερώτηση για το τι σημαίνει «αρμοδίως», έκαναν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία των Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά. Τηλεφώνημα που επιβεβαιώθηκε την Κυριακή το πρωί και από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό διότι θέωρησε άκαιρες και ιδιαίτερα αιχμηρές τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη. Κάποιες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν πως από το Μαξίμου προχώρησαν στις σχετικές συστάσεις προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, ο οποίος ωστόσο με νέα παρέμβασή του επέμεινε στη θέση που διατύπωσε χτες από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Mega, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι είναι διαφορετικός ο ρόλος της κυβέρνησης και διαφορετικός ο ρόλος του κάθε κόμματος.

«Ο σχηματισμός κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι χάσαμε την ιδεολογική μας ταυτότητα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Άλλο είναι το ζήτημα της δημιουργίας της κυβέρνησης και άλλο η ιδεολογική μάχη έτσι όπως την αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία».

«Έχω ακούσει πολλές φορές το ΠΑΣΟΚ να ασκεί κριτική στις κυβερνήσεις της ΝΔ και όχι στο συνέδριο του αλλά μέσα στο κοινοβούλιο», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.