current views are: 2

30 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση10:49

Κωνσταντινόπουλος: Η υποκρισία του κ. Βορίδη

Οι αντιδράσεις από τις ευθύνες που επέρριψε ο Μάκης Βορίδης στον Ανδρέα Παπανδρέου για την κρίση, είχαν συνέχεια και σήμερα.

Δημοσίευση 10:49’
αρθρο-newpost

Οι αντιδράσεις από τις ευθύνες που επέρριψε ο Μάκης Βορίδης στον Ανδρέα Παπανδρέου για την κρίση, είχαν συνέχεια και σήμερα.

Οι αντιδράσεις από τις ευθύνες που επέρριψε ο Μάκης Βορίδης στον Ανδρέα Παπανδρέου για την κρίση, είχαν συνέχεια και σήμερα. Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε βήμα πίσω, λέγοντας “δεν θα υμνολογήσουμε το ΠΑΣΟΚ”.

Στη συζήτηση στην πρωινή εκπομπή του Mega παρενέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Βορίδη για υποκρισία.

Οι διάλογοι:

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Με τον κ. Βορίδη συζητάμε γι’ αυτή τη δήλωση που έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό χτες στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Κύριε Κωνσταντινόπουλε, μπορούμε να έχουμε μια απάντηση για τον κ. Βορίδη πριν τον αποδεσμεύσουμε;

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό που κάνει ο κ. Βορίδης είναι εντελώς υποκριτικό και θα σας αποδείξω γιατί είναι υποκριτικό και γιατί τα σκέφτηκε όλα σήμερα. Το δεύτερο είναι ότι ο κ. Βορίδης όταν θυμάται το κακό του παρελθόν, δημιουργεί ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα και θα είμαι ακριβής σε αυτό που θέλω να πω.

Δεν θα ταυτιστούμε ποτέ με τη Νέα Δημοκρατία, πάρα πολύ σωστό είναι αυτό και διαβάζουμε διαφορετικά το παρελθόν. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία για να μπορεί ο κ. Βορίδης και όλοι εμείς σήμερα, να μιλάμε και να λέμε τις απόψεις μας. Αντιθέτως ο κ. Βορίδης στο παρελθόν, αγωνιζόταν σε τάξεις οι οποίοι προσπαθούσαν να καταλύσουν τη Δημοκρατία και είχαν καταλύσει τη Δημοκρατία. Αυτό είναι το ένα.

Το δεύτερο είναι ότι σε αυτή την κρίσιμη φάση θα πίστευα τον κ. Βορίδη, εάν έλεγε τα ίδια και για τους υπόλοιπους αρχηγούς. Εδώ έχω μια ομιλία του, όταν πριν λίγο καιρό καλούσε ως Ελληνικό Μέτωπο, όπου έλεγε για τον κ. Καραμανλή αφήστε τον κ. Παπανδρέου, στον κ. Καραμανλή και στη Νέα Δημοκρατία «… φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», στον Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή αν ήθελε να κάνει μία σοβαρή κριτική, αυτή η κριτική θα έπιανε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Όμως επειδή θέλει να αποκτήσει ακροατήριο εντός της Νέας Δημοκρατίας και αυτό έχει να κάνει με όσα στελέχη έχουν προσωπικές επιδιώξεις εντός των κομμάτων, για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να το κάνουν αυτή τη στιγμή, γιατί η χώρα βρίσκεται σε ένα τεντωμένο σκοινί. Με τις δηλώσεις αυτές ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου και μπορούν να προκαλέσουν και να υπονομεύσουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης και την προσπάθεια της χώρας.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή εσείς τι λέτε; Ότι ο κ. Βορίδης πάει για αρχηγός και γι’ αυτό τα κάνει αυτά.

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά που είχα να πω, τα είπα. Γιατί ο κ. Βορίδης έκανε αυτές τις δηλώσεις στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας; Γιατί θέλει να αποκτήσει ακροατήριο και το κατανοώ αυτό.

Εμείς αναλάβαμε μια ευθύνη και δίνουμε σανίδα σωτηρίας στη χώρα και όχι στον Αντώνη Σαμαρά και στη Νέα Δημοκρατία, γιατί κατανοούμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση, η χώρα βρίσκεται στο παρά πέντε και λέμε «δεν θα την αφήσουμε να πέσει στα βράχια». Αν δεν το καταλαβαίνουν όλα τα στελέχη αυτό και βάζουν μπροστά τις προσωπικές –και δεν μιλάω μόνο για τον κ. Βορίδη, αλλά ο κ. Βορίδης είναι η αφορμή για να το καταλάβουν όλοι- βάζουν πάνω από την εθνική προσπάθεια προσωπικές επιδιώξεις, τότε να ξέρετε ότι στο τέλος θα υπονομεύσουν την προσπάθεια της χώρας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλους.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Οι δηλώσεις του κ. Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη εκθέτουν τον κ. Σαμαρά;

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι αυτά που είπα ήταν πολύ ξεκάθαρα. Πριν από λίγες μέρες βρεθήκαμε ένα βήμα πριν τις εκλογές και πήραμε μια δύσκολη απόφαση. Απευθύνομαι λοιπόν και δε νουθετώ κανέναν, βγάζω μια κραυγή αγωνίας και καλώ όλους να αφήσουν τις προσωπικές επιδιώξεις, τις προσωπικές στρατηγικές και να προχωρήσουμε μαζί για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο. Εμείς λέμε το εξής: καθαρά πράγματα μεταξύ μας, κάνουμε μια συγκεκριμένη εθνική προσπάθεια. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο.

Από εκεί και πέρα είναι σίγουρο ότι με τον κ. Βορίδη διαβάζουμε διαφορετικά το παρελθόν, όμως ελπίζω ότι διαβάζουμε με τον ίδιο τρόπο την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα. Τέτοιες δηλώσεις τι επιτυγχάνουν; Κάνουν άλλες δυνάμεις να χαμογελούν και να υποστηρίζουν ότι «η Κυβέρνηση δεν θα έχει χρονικό ορίζοντα». Και υπάρχει και κάτι χειρότερο. Άκουσα χτες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έσυραν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο να γίνονται τιμητές του. Ο κ. Παπαδημούλης ήταν από αυτούς που έλεγαν να πάει ο Ανδρέας Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο και χτες προσπάθησε να γίνει τιμητής του. Λέω το εξής λοιπόν: εγώ είμαι περήφανος.

Μ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Μάλιστα, σαφές. Κύριε Βορίδη τι λέτε, για να σας αποδεσμεύσουμε.

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Δυο πράγματα. Νομίζω ότι δεν γίνεται αντιληπτό και εσκεμμένως δεν γίνεται αντιληπτό γιατί κατά τη γνώμη μου είναι απλό, ότι είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Ο ρόλος που έχει ένα κόμμα και ο ρόλος που έχει μια κυβέρνηση.

Τώρα, εγώ δεν μπορώ … άμα δεν το καταλαβαίνει αυτό, τι να κάνω; Είναι πρόβλημά του. Εάν εννοεί ότι επειδή να στηρίζουμε δυο κόμματα μια Κυβέρνηση καλά κάνουμε. Αυτό σημαίνει ότι … ότι εγώ, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αρχίσει να υμνολογεί το ιστορικό έργο του ΠΑΣΟΚ, νομίζω ότι έχουμε χάσει το μυαλό μας.

Μ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Κύριε Βορίδη, από το ένα άκρο στο άλλο υπάρχει και το ενδιάμεσο. Δηλαδή δεν σας έβαλε κανείς το πιστόλι εδώ …

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Δυο λεπτά, έκανα μια συνολική κριτική …

Μ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Ναι δεν σας έβαλε κανένας το πιστόλι εδώ να μιλήσετε για τον Παπανδρέου, εσείς επιλέξατε.

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς επευφημήσατε τον Κώστα Καραμανλή για την επανίδρυση κ. Βορίδη όταν λέγατε πριν λίγο καιρό «φωτιά και τσεκούρι» στον κ. Καραμανλή και χθες επευφημούσατε την επανίδρυσή του. Άρα είναι υποκριτικό να ασχολείστε μόνο με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Να σας πω κάτι; Θα ήταν μεγάλη έκπληξη και δεν θα το ήθελα ποτέ να πείτε καλά λόγια για τον Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι ταυτιζόμασταν κιόλας. Δεν θα το περίμενα ποτέ αυτό.

Αλλά άλλο αυτό, και άλλο να επευφημείτε τον Κώστα Καραμανλή για την επανίδρυση και να λέτε ότι την χώρα την κατέστρεψε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Νομίζω ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Έχουν περάσει 17 χρόνια από το θάνατό του Ανδρέα Παπανδρέου, μπορούν οι πολίτες να γνωρίζουν τι προσέφερε και τι όχι. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κ. Βορίδη, έφερε μεγάλες ανατροπές αλλά έκανε να ξέρετε και πολύ αναγκαίους συμβιβασμούς.

Και ξέρετε ποιος ήταν ο μεγαλύτερος αναγκαίος συμβιβασμός; Ήταν ο μεγάλος αναγκαίος συμβιβασμός για τη χώρα, που κάνουμε κι εμείς σήμερα, ότι το ’81 ενώ πραγματικά είχε μια φρασεολογία «Έξω από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ» έκανε τέτοιο αναγκαίο συμβιβασμό για τη χώρα και ήρθε απέναντι με τα ίδια τα συνθήματα και με όλα αυτά που έλεγε προεκλογικά, γιατί πίστευε ότι η χώρα χρειάζεται την Ευρώπη.

(…)

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Και ο κ. Παπαδημούλης μίλησε …

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει γι’ αυτό;

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είπα εγώ στον κ. Παπαδημούλη να κάνει δήλωση.

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Κάνετε εγκλήματα στη χώρα! Και πάτε και συζητάτε τώρα με τον κ. Βορίδη και τον λέτε χουντοδεξιό που είναι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος που συνεργάζεστε. Γιατί συνεργάζεστε μαζί του;

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί συνεργαζόμαστε για τη χώρα, όχι για τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί διαφορετικά η χώρα θα είχε καταστραφεί αν πηγαίναμε σε εκλογές, που δεν θέλατε ούτε εσείς.


σχετικα αρθρα