Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, της νεοσυσταθείσας κυβέρνησης και των διαπλεκόμενων μέσων εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του Αντ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ. Με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον Αντ. Σαμαρά «πρωθυπουργό του μαύρου» ενώ επισημαίνει ότι «Σαμαράς και Βενιζέλος δεν μπορούν να στριμώχνονται για καιρό στη σάπια καρέκλα της εξουσίας».

«Είναι εμφανής η αμηχανία του Πρωθυπουργού του μαύρου, να βρει τρόπο να δικαιολογήσει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του και να πουλήσει εκ νέου ένα success story αναφέρεται στην ανακοίνωση . Δεν πείθει κανέναν ωστόσο, όσο και αν τα μέσα της διαπλοκής στηρίζουν αυτή την απέλπιδα προσπάθεια.

Αυτό που είναι προκλητικό όμως, είναι ότι την ίδια ώρα που στην κυβέρνηση ετοιμάζονται για νέα μέτρα που θα δώσουν το τελειωτικό πλήγμα στην κοινωνία και στην οικονομία, οι κυβερνητικοί εταίροι το παίζουν εθνικοί σωτήρες. Η δε αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις ευθύνες του παρελθόντος είναι ανέξοδη, καθώς τα δύο αυτά κόμματα αποτελούν το οργανικό κομμάτι του συστήματος της οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής που χρεοκόπησε τη χώρα.

Ο κ. Σαμαράς, χέρι-χέρι με τον κ. Βενιζέλο, δεν θα μπορούν να στριμώχνονται για καιρό στη σάπια καρέκλα της εξουσίας που τους ενώνει. Οι μέρες τους είναι μετρημένες».

Εκτός των άλλων τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αισθάνονται δικαιωμένα για τα όσα έλεγαν για την νέα κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αφού μόνο πέντε ημέρες μετά την δημιουργία της προέκυψαν τα πρώτα προβλήματα μετά τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη.  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας μάλιστα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.Fm σχολίασε τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων λέγοντας:

«Οι δύο συνεταίροι στην εφαρμογή μιας καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής, οι δύο συνυπεύθυνοι για τα χάλια της χώρας προσπαθούν, αναζητώντας διαφωνίες μεταξύ τους, να πάνε στο παρελθόν. Αναζητώντας διαφωνίες σε λίγο θα φτάσουν στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Στο ΠΑΣΟΚ ενοχλούνται για την αντίδραση χουντοδεξιών στελεχών εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου και την ίδια στιγμή συμπράττουν με άνεση με ακροδεξιούς πολιτικούς. Πρόκειται για μια τραγελαφική κατάσταση η οποία σκοπό έχει να κρύψει τα νέα μέτρα που έρχονται.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΔΗΜΑΡ, η ηγεσία της θα πρέπει να επιλέξει αν θα είναι δύναμη αντιπολίτευσης ή εξωτερικός συνεργάτης της κυβέρνησης».

ΟΙ συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν μάλιστα ότι τα όσα έγιναν  το Σαββατοκύριακο είναι μόνο η αρχή μιας αναπόφευκτης κόντρας που θα ξεσπάσει στην κυβέρνηση τώρα που όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει σωτηρία για την χώρα. «ΣΕ λίγο τα στελέχη των δυο κομμάτων θα πηδάνε από το τραίνο επιρρίπτοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο έλεγαν χαρακτηριστικά . Ξεχνούν προφανώς ότι ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ποιοι κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Ποιοι είναι αυτοί που αφού κατέστρεψαν την χώρα στην συνέχεια έφεραν κα τα μνημόνια. Η ώρα που θα λογοδοτήσουν είναι πολύ κοντά».