Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατέθεσε ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος, καταγγέλλοντας ότι σε διάστημα ενός έτους η κυβέρνηση ίδρυσε περισσότερες από 60 νέες γραμματείες, εταιρείες, επιτροπές, οργανισμούς, δήθεν ρυθμιστικές αρχές, διευθύνσεις και λοιπές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, οι νέοι αυτοί φορείς καλύπτουν όλο το φάσμα της διοίκησης, κάποιοι αποτελούν μετεξέλιξη καταργούμενων φορέων, καταδεικνύοντας στην ουσία ανυπαρξία διαρθρωτικών αλλαγών στο χώρο του κράτους και του εν γένει δημοσίου.

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως προσπαθεί να μειώσει το κράτος και το προσωπικό του, την ίδια ακριβώς περίοδο ιδρύει περισσότερο κράτος. Στην ύπαρξη προβλημάτων, η κυβέρνηση αντιπαραθέτει την αποτυχημένη και επιζήμια πρακτική της ίδρυσης υπηρεσιακών μονάδων», τονίζει.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» ρωτά τον Πρωθυπουργό πώς ακριβώς συμβιβάζεται η ανάγκη μείωσης του κράτους με την πρακτική να ιδρύονται νέες υπηρεσιακές μονάδες, αλλά και «ποιά είναι η έως σήμερα πρακτική της Γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου, η οποία ενώ δεν συντόνισε καμία από τις αντιφατικές μεταξύ τους πρακτικές των μελών της κυβέρνησης ( π.χ. η σε δήθεν αντιρατσιστική κατεύθυνση απόπειρα αντικατάσταση της σχετικής νομοθεσίας), φαίνεται να ευνοεί ή να μην αποτρέπει την ίδρυση περισσότερου κράτους».