current views are: 1

1 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση09:10

«Φούντωσαν» οι αντιδράσεις για τη συνεργασία με τη ΝΔ

Οι εσωτερικές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εμπρηστικές δηλώσεις Βορίδη για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και την συμβολή του στην νεώτερη ιστορία της χώρας προκαλούν προβληματισμό στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσίευση 09:10’
αρθρο-newpost

Οι εσωτερικές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εμπρηστικές δηλώσεις Βορίδη για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και την συμβολή του στην νεώτερη ιστορία της χώρας προκαλούν προβληματισμό στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Οι εσωτερικές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι «εμπρηστικές» δηλώσεις Βορίδη για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και την συμβολή του στην νεώτερη ιστορία της χώρας προκαλούν προβληματισμό στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεώρησε αυτονόητο να παρέμβει προς τον πρωθυπουργό ζητώντας του ουσιαστικά να «τραβήξει το αυτί» τόσο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ όσο και στον υπουργό Υγείας που δυναμίτισαν το κλίμα στην συγκυβέρνηση λίγα μόλις 24ωρα μετά τον ανασχηματισμό.

Το τηλεφώνημά του ωστόσο προς τον Αντώνη Σαμαρά και η έμμεση δημοσιοποίησή του έγινε κυρίως για λόγους εσωκομματικής κατανάλωσης. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είδε – δια των δηλώσεων Βορίδη- την επανεμφάνιση στελεχών που μέχρι σήμερα βρίσκονταν στην σκιά των εξελίξεων όπως για παράδειγμα ο Χρήστος Παπουτσής ο οποίος δεν επέκρινε μόνο τον Μάκη Βορίδη αλλά και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς της ανοχή και σιωπή  με το συνοδευτικό σχόλιο: “Αιδώς Αργείοι”.

Γεμάτο αιχμές άλλωστε προς τον κ. Βενιζέλο ήταν και το σχόλιο της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππά η οποία ανέβασε στο twitter την ακόλουθη αναφορά: «Εκπλήσσομαι με την έκπληξη για τις δηλώσεις Βορίδη. Αγαπητό μου ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί το απεταξάμην. Με αυτούς συγκυβερνούμε…».

Με αμφιβολίες για την συγκυβέρνηση ήταν και η παρέμβαση του Δημήτρη Κρεμαστινού που διερωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που να οδηγήσει τη χώρα με επιτυχία εκτός οικονομικής κρίσης, όταν η μικροπολιτική επικρατεί ακόμη και σήμερα στον τόπο αυτό».

Η Ιπποκράτους ανησυχεί μήπως οι επικρίσεις για την συγκυβέρνηση πάρουν την μορφή…επιδημίας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζοντας ότι είναι ευάλωτη απέναντι σε ένα κομμάτι στελεχών που αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της συνύπαρξης με την Νέα Δημοκρατία και ξορκίζει την ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με την δεξιά του Αντώνη Σαμαρά η ηγεσία του κόμματος θα επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες να μετριάσει τις αντιδράσεις μοιράζοντας ρόλους.

Η αρχή θα γίνει από την κοινοβουλευτική ομάδα και την ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στους βουλευτές. Επίσης, στο ραντεβού του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους βουλευτές  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να «χρυσώσει το χάπι» της συγκυβέρνησης παρουσιάζοντας και τα θετικά στοιχεία της συμμετοχής του κόμματος στον δικομματικό συνασπισμό.
 


σχετικα αρθρα