Ολοκληρώθηκε λίγο μετα τις 19:00 το απόγευμα η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των δανειστών να εμφανίζονται έντονα δυσαρεστημένοι από τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα ζητήματα παραμένουν ανοικτά και θα εξεταστούν στη νέα συνάντηση που θα έχει αύριο ο υπουργός Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας. 

Ψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων βρέθηκε και η «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΥΥ, η οποία φτάνει το 1 δισ. ευρώ από την αρχή του χρόνου και τα 2,5 δισ. ευρώ σωρευτικά από το 2011, αν και από το υπουργείο τονίστηκε ότι καταβάλονται έντονες προσπάθειες να μην ληφθούν πρόσθετα μέτρα. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση παρουσίασε ισοδύναμα μέτρα που θα καλύπτουν τα δημοσιονομικά κενά σε προϋπολογισμό και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το ζήτημα του ενιαίου φόρου στα ακίνητα.

Οι δανειστές απέφυγαν να απαντήσουν ωστόσο σύμφωνα με αξιωματούχο του οικονομικού επιτελείου η τρόικα θα δεχτεί τελικά το θέμα των 5 δόσεων που έχει ζητήσει η κυβέρνηση σχετικά με το φετινό χαράτσι της ΔΕΗ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κλείδωσαν οι πέντε δόσεις και οι 33 συντελεστές».

Ο ίδιος παράγοντας επισήμανε «ότι πάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, κάποια θέματα θα τα συμφωνήσουμε αυτή την εβδομάδα, κάποια άλλα την επόμενη». Αύριο το απόγευμα αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, και, εκ των πραγμάτων, είναι δύσκολο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις πριν από το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, 8 Ιουλίου.

Παράλληλα, θα υπάρξει σίγουρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις. 

Σημειώνεται, ότι μετά από τη συνάντηση με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, το κλιμάκιο της τρόικας μετέβη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου και συναντήθηκε με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.