Το ιρακινό χρέος το οποίο ανέρχεται στα 180.000.000 δολάρια βρίσκεται αυτή την ώρα στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου και του ομόλογού του από τη Βαγδάτη.

Η οφειλή αυτή είχε δημιουργηθεί στην παλαιά Πυρκάλ από την εποχή του πολέμου μεταξύ Ιράκ και Ιράν. Μπορεί να έχουν περάσει δεκαετίες αλλά η οφειλή αυτή παραμένει ανεξόφλητη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ,αν και δεν είναι εποπτεύον αρχή των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (στα οποία ενσωματώθηκαν η ΠΥΡΚΑΛ),  ωστόσο προσπαθεί να βρεθούν άμεσα 30.000.000 ευρώ προκειμένου να επαναλειτουργήσουν και να μπουν στη γραμμή παραγωγής παραγγελίες αξίας 250.000.000 δολαρίων ώστε να μην πέσουν στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που μεθοδεύει τη διάλυσή τους και στη συνέχεια το ξεπούλημά τους σε ξένα και ύποπτα συμφέροντα, για μια «χούφτα» ευρώ.

Το παράδοξο είναι ότι το Ιράκ αναγνωρίζει το χρέος θέλει να δώσει τα χρήματα αλλά εμείς έχουμε κολλήσει το θέμα στη γραφειοκρατία.

Αναμένεται να δοθεί μία λύση άμεσα.
 
Γ.Κοκ.