Οι νομοθετικές παρεμβάσεις στο Δημόσιο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζήτησαν τη στήριξη των αιτημάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων καταθέτοντας τις προτάσεις τους για μια σειρά ζητήματα που αφορούν την αναγκαιότητα αναβάθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, που με κανένα τρόπο δεν συνδέεται με απολύσεις προσωπικού, τη λειτουργία της προς όφελος των πολιτών, ενώ ζήτησαν από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ την καταψήφιση όλων των κυβερνητικών μέτρων που  στόχο έχουν τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες στήριξης των αιτημάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων και τόνισε ότι η αναγκαία μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του και οι παρεχόμενες υπηρεσίες, δεν μπορεί να υλοποιηθεί με απολύσεις εργαζομένων. Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον του ΕΟΠΥΥ τονίζοντας ότι απαιτείται άμεση ενίσχυσή του από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για να μην οδηγηθεί σε κατάρρευση. 

Τέλος, δεσμεύτηκε να καταψηφίσει την - έξω από κάθε λογική, όπως υπογράμμισε - ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Εταιριών Ύδρευσης.