«Η πανευρωπαϊκή εξευτελιστική πρωτιά της χώρας μας για έβδομο συνεχόμενο μήνα στα ποσοστά ανεργίας και ιδιαίτερα στην ανεργία των νέων, από τους οποίους 6 στους 10 είναι άνεργοι, είναι το αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών και αποδομεί πλήρως την επιχειρούμενη από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ωραιοποίηση της πραγματικότητας».

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σχολιάζοντας τα στοιχεία για την ανεργία στην ευρωζώνη που δημοσίευσε σήμερα η κοινοτική στατιστική υπηρεσία. 

Ο κ. Στρατούλης εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η «ιστορία επιτυχίας» του κ. Σαμαρά γίνεται σύγχρονο El Dorado για τις πολυεθνικό και εγχώριο κεφάλαιο και τρομακτικός Αρμαγεδδών για τους νέους και τους ανέργους.

«Η πολύ μεγαλύτερη ανεργία στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σε σχέση με αυτές του Βορρά επιβεβαιώνει το ποιος ωφελείται και ποιος χάνει από τις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές αιώνιας λιτότητας της ευρωζώνης, που έτσι κι αλλιώς έχει οδηγήσει οι άνεργοι σε αυτή να πλησιάζουν πλέον τα 20 εκατομμύρια» τόνισε.

Καταλήγοντας ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι «σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η ανάπτυξη και ο συντονισμός των αγώνων των δυνάμεων της Αριστεράς, των εργατικών συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου, με στόχο να ανατραπούν οι πολιτικές λιτότητας και τα μνημόνια της καταστροφής της ευρωζώνης, που έχουν μετατρέψει τις χώρες του Νότου σε αποικίες χρέους και έχουν οδηγήσει τους λαούς τους σε οικονομική εξαθλίωση, ανεργία, φτώχεια και απελπισία».