Σύσκεψη υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του, αλλά και για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο διοικητήριο Λακωνίας, στη Σπάρτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπάρτης, Σταύρος Αργειτάκος, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος, ο δήμαρχος Ευρώτα, Ιωάννης Γρυπιώτης, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, Γιώργος Πουλοκέφαλος και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο κ. Γρηγοράκος ζήτησε πλήρη ενημέρωση για θέματα άμεσης προτεραιότητας της περιφερειακής ενότητας και των δήμων της Λακωνίας, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εσωτερικών και υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει με κάθε τρόπο την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που την ταλαιπωρούν.

Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Λακωνίας τόνισαν το θέμα των χρόνιων αγκυλώσεων που έχουν επιβληθεί στη διεκπεραίωση διαφόρων διοικητικών θεμάτων και δυσκολεύουν το έργο τους, λόγω αύξησης της γραφειοκρατίας και επικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ φορέων και συμφώνησαν πως θα συνεχίσουν να συνεργάζονται επ' ωφελεία του τόπου.