Η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία, ανασφάλιστων και απόρων, ήταν το κύριο θέμα στην συζήτηση που είχαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης και Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο υπουργός Υγείας έκανε σαφές στον επικεφαλής της Task Force στη χώρα μας ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το γεγονός να μπορούν όλοι οι πολίτες, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν χρήματα, να επισκέπτονται τα νοσοκομεία και να μπορούν να έχουν φροντίδα υγείας.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών αφιερώθηκε και στις δυνατότητες που υπάρχουν για καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στα δημόσια νοσοκομεία. 

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε για τη βοήθεια, όπως είπε, της Task Force και ανακοίνωσε πως έχει ετοιμαστεί ένα πρόγραμμα, με χρονικό ορίζοντα έτους, «με πάρα πολλές δράσεις προς όφελος των ελλήνων πολιτών σε αυτές τις εποχές κρίσης». «Θα τις παρουσιάζουμε μια μια και θα δείτε πολύ γρήγορα ότι, από την εφαρμογή τους, η υγεία των πολιτών θα προστατεύεται κατά πολύ καλύτερο τρόπο από ό,τι στο παρελθόν».

Από την πλευρά του ο Χορστ Ράιχενμπαχ ανέφερε για τον νέο υπουργό Υγείας: «Διαπίστωσα το ειλικρινές σας ενδιαφέρον για την υγεία των πολιτών, είμαι ευχαριστημένος με τη μέχρι τώρα συνεργασία».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε άτυπη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης, τόνισε ότι σύντομα θα μπουν διαχειριστικά κλιμάκια στον ΕΟΠΥΥ ώστε να υπάρξει λύση για τις τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες οφειλές του, ενώ πέρα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις εισφορές θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να βρεθούν πόροι και από αλλού για την εύρυθμη λειτουργία του.