Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τη Χρυσή Αυγή νωρίτερα σήμερα. 

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο ΣΚΑΪ υποστήριξε πως ουδέποτε μίλησε για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και συνέχισε λέγοντας ότι κάποιοι έστησαν συκοφαντική πλεκτάνη εναντίον του: 

«Σάς λεω ελεύθερα όποιος βρει τη λέξη συνεργασία να εκστομίζεται από το στόμα μου κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Δεν είπα τη λέξη συνεργασία. Εννοούσα και υποστηρίζω πάντα (...) Μιλάς με τον εχθρό και δεν θα μιλήσεις ένα κόμμα με 1 εκατ. ψηφοφόρους;»

Όπως επεσήμανε, ο «κίνδυνος δεν είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά η τρόικα», διευκρινίζοντας ότι θέλει συνεννόηση μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων:

«Όποιος λεει δεν μιλώ με 1 εκατ. ψηφοφόρων είναι εκτός τόπου και χρόνου παραλογίζεται. Ζητώ συνεννόηση για να βγούμε από τη διαδικασία του αργού θανάτου. Εγώ μιλώ με ψηφοφόρους της ΧΑ, άλλοι μπορούν να πουν ότι δεν μιλούν».

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Πολύδωρας την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας από την εκπρόσωπο Τύπου Άννα Ασημακοπούλου αρκέστημε απλά να δηλώσει «πως δεν την γνωρίζω». 

Παράλλήλα ο κ. Πολύδωρας άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας τον «ιεροφάντη της αναδιαπραγμάτευσης» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι τηρεί στάση αναμονής.

«Ακόμη περιμένω την αναδιαπραγμάτευση του Σαμαρά με την τρόικα... θα μείνει αναπάντητη η συζήτηση για το βιώσιμο χρέος;» διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας: «Δανείζομαι τη γνώμη όσων μιλούν καθαρά για μη βιωσιμότητα του χρέους».

Η τοποθέτηση που άναψε «φωτιές»

Η θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε το απόγευμα από την τοποθέτηση του κ. Πολύδωρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM όπου έκανε λόγο για την ανάγκη μίας «ευρύτατης συνεννόησης», χαρακτηρίζοντας «εκτός τόπου και χρόνου» τα περί «μποξ και πυγμαχίας και πως να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή».

Και όταν ρωτήθηκε για εάν αυτό που υπονοεί είναι η συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, απάντησε καταφατικά:

«Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης».

Σημειώνεται ότι η Συγγρού αντέδρασε άμεσα διά της εκπροσώπου Τύπου Άννας Ασημακοπούλου που χαρακτήρισε «περίεργη» τη δήλωση του κ. Πολύδωρα και να τονίζει ότι «είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί».