Ολοκληρώθηκε μετά από δυόμιση ώρες η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης χαρακτήρισε «δημιουργική συζήτηση» την επί δυόμιση ώρες συζήτηση της ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα και ενημέρωσε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχισθεί. Νέο ραντεβού των δύο πλευρών ορίστηκε για την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση έγινε «μία εποικοδομητική συζήτηση», ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, οι εκπρόσωποι της τρόικας «άκουσαν με προσοχή» την πλευρά του υπουργείου. 

Τα επιχειρήματα της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι, όσον αφορά τις απολύσεις, ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ έχουν ήδη διασφαλισθεί οι 2.656 απολύσεις και υπολείπονται άλλες 1.400 έως το τέλος του χρόνου. 

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα και τη δέσμευση της κυβέρνησης για 12.500 υπαλλήλους σε κινητικότητα έως τα τέλη Ιουνίου και άλλους 12.500 έως το τέλος του χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να υπάρξει παράταση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου για τους πρώτους 12.500 υπαλλήλους, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να απολυθούν οι υπάλληλοι, αλλά να αξιοποιηθούν σε υπάρχοντα κενά στη δημόσια διοίκηση.