Ικανοποιημένος απο τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά και δεν έχει μείνει καμιά απολύτως εκκρεμότητα, ανέφερε, ενώ όπως έκανε γνωστό, υπογράμμισε στους εκπροσώπους των δανειστών ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία περαιτέρω περικοπή στις δαπάνες για την Υγεία.

«Η συνάντηση με την τρόικα πήγε πάρα πολύ καλά, ως προς τις προβλεπόμενες πράξεις, δηλαδή τα prior actions που είχαμε, και δεν έχει μείνει καμιά απολύτως εκκρεμότητα. Καταλήξαμε σε πλήρη συμφωνία. Ετέθη το ζήτημα ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά περαιτέρω περικοπή στις δαπάνες της Υγείας, καθώς συμφωνήσαμε ότι έχουμε φτάσει στο κατώτατο δυνατό όριο», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Γεωργιάδης και εκτίμησε πως οι δύο πλευρές εγκαινίασαν μια καλή συνεργασία «για να προχωρήσουμε γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις».

Σε ερώτηση για το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε:  «Είναι γνωστό το μέτρο. Το έχουμε ανακοινώσει. Για τώρα θα γίνει το claw back αλλά προχωράμε σε μια όσο το δυνατόν ταχύτερη αναδιάρθρωσή του, ώστε να λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και να μην έχει ανέλεγκτες δαπάνες». Το σημαντικό, τόνισε, είναι «να σεβόμαστε τα χρήματα του ελληνικού λαού έως και το τελευταίο ευρώ».

Όσο για το αν θα υπάρξουν νέες πηγές εσόδων για τον Οργανισμό, ο υπουργός αρκέστηκε να πει ότι στην παρούσα φάση «δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο» και «θα το δούμε αν χρειαστεί στο μέλλον».