Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερο φυσικό αέριο και στο μέλλον αυτό θα φθάνει από το Αζερμπαϊτζάν με τη βοήθεια του αγωγού ΤAP. Ένα σημαντικό βήμα, όπως το χαρακτηρίζει η Μαρλένε Χόλτσνερ, εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η Μαρλένε Χόλτσνερ, είναι εκπρόσωπος του επιτρόπου για θέματα Ενεργείας Γκύντερ Έτινγκερ και με αφορμή την επιλογή του TAP από την αζέρικη κοινοπραξία Shah Deniz II, παραχώρησε συνέντευξη στην αλβανική σύνταξη της Deutsche Welle. Να υπενθυμίσουμε πως ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κασπία Θάλασσα θα περνάει τόσο μέσα από την Ελλάδα, όσο και μέσα από την Αλβανία και θα καταλήγει στην Ιταλία.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι» επισημαίνει η κυρία Χόλτσνερ «για το γεγονός ότι η κοινοπραξία έλαβε αυτή την απόφαση. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία και χαιρετίζουμε το γεγονός ότι πραγματοποιείται με τον TAP. Από την πλευρά της ΕΕ είναι πολύ σημαντικό ότι εκτός από τους εταίρους μας, τη Ρωσία και τη Νορβηγία, θα έχουμε και άλλους προμηθευτές φυσικού αερίου. Το εάν θα καταλήγει ο αγωγός στη νότια Ιταλία ή στην αυστριακή πόλη Μπαουμγκάρντεν δεν είναι τόσο σημαντικό. Σημαντικό είναι ότι εσωτερικά θα έχουμε τόσους αγωγούς, οι οποίοι θα διοχετεύουν το αέριο κατευθείαν από το Αζερμπαϊτζάν εκεί όπου χρειάζεται».