Η Πουλή Πηνελόπη πλωτάρχης στο βαθμό είναι η πρώτη γυναίκα η οποία τοποθετήθηκε σε θέση υπασπιστή υπουργού Άμυνας στο Πεντάγωνο.

Από χθες η πλωτάρχης προσφέρει τις υπηρεσίες της στην αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας Φώφη Γεννηματά. Τώρα , όπως μαθαίνουμε, ψάχνει για άλλους δύο υπασπιστές από την Πολεμική Αεροπορία και το Στρατό Ξηράς αλλά θεωρείται πιθανόν ότι αυτοί θα είναι άνδρες χωρίς να αποκλείεται βέβαια να υπερισχύσει και εδώ το «άρωμα γυναίκας».

Η πλωτάρχης Πηνελόπη Πουλή έφθασε στο γραφείο της Φ. Γεννηματά μετά από σχετικό αίτημα που έκανε η υπουργός όταν ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΝ Ευάγγελο Αποστολάκη να της υποδείξει μία αξιωματικό για να αναλάβει τα καθήκοντα στο γραφείο της

Η Πηνελόπη Πουλή ανήκει στο Σώμα Νοσηλευτικής αλλά έχει τελειώσει και το σχολείο της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών. 

Έχει ειδίκευση στην καταδυτική ιατρική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε καθήκοντα Νοσηλευτικής από τις Ιατρικές Σχολές Karolinska της Σουηδίας και του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Οι σπουδές της όμως δεν τελειώνουν εδώ. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει και μεταπτυχιακά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τέλος μιλά άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

Γ.Κοκ.