Παραδόθηκε σήμερα σε φάκελο το πόρισμα των πέντε ελεγκτικών εταιρειών που είχαν αναλάβει να πραγματοποιήσουν την έρευνα για την μαύρη τρύπα που είχε εντοπιστεί στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια του γενικού διευθυντή του κόμματος, Νίκου Σαλαγιάννη, ο οποίος θα κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό τα αποτελέσματα της έρευνας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να μην δημιουργησεί εσωκομματικές αναταράξεις στην Ιπποκράτους έχει αποφασίσει να τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια και μυστικότητα και σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον κ. Σαλαγιάννη να κρατήσει τον φάκελο κλειδωμένο στο συρτάρι του και να μην υπάρξει καμία διαρροή.

Ο φάκελος αναμένεται να ανοίξει στην πρώτη συνεδρίαση του πολιτικού Συμβουλίου, η οποία, ωστόσο, δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί. Εκεί, θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα και θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

H αποκάλυψη της οικονομικής κακοδιαχείρησης των ετών 2004 - 2010 είχε διχάσει τα στελέχη του κόμματος καθώς το θέμα προκάλεσε περιπλοκές σε διάφορα επίπεδα.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μιλούσαν για την ανάγκη να παρέμβει εισαγγελέας εφόσον επιβεβαιωθεί αυτή η εικόνα από το επίσημο πόρισμα των εταιρειών Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece.